Een molotovcocktail. Foto Shutterstock.

Een molotovcocktail. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Politiekantoor Kortrijk bekogeld met molotovcocktails

Ruben Notteboom

Enkele onbekenden hebben een politiekantoor van zone Vlas in Kortrijk bekogeld met molotovcocktails. Het gebouw is niet beschadigd en er vielen geen gewonden. De politie opende een onderzoek. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen volgens BELGA.

Toen de agenten van de ochtendploeg toekwamen voor hun dienst, ontdekten ze dat iemand een molotovcocktail had gegooid. De molotovcocktail is gelukkig niet op het gebouw zelf beland, maar op het pleintje voor het gebouw in de Minister de Yaeyelaan. Daardoor is er geen schade.

Politiekantoor Kortrijk bekogeld, maar niet beschadigd

De politiezone Riho neemt het onderzoek over, omdat Vlas een betrokken partij is. Camerabeelden tonen hoe de cocktail werd gegooid; maar of de politie de daders kan identificeren om basis van die beelden, is nog onduidelijk.

Er wordt nu ook een buurtonderzoek uitgevoerd om te zoeken naar getuigen. De politie hoopt zo de daders op te sporen en aan te houden. De aanleiding van het incident is nog niet gekend. Het zou om vandalisme kunnen gaan, een gerichte aanval op de politie…

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Politiekantoor Kortrijk bekogeld met molotovcocktails”

  1. Nooit goed te keuren maar heb de indruk dat ze de verkeerde mensen aanvallen. Zij die achter de schermen de politie sturen wassen opnieuw hun handen in onschuld en gaan opnieuw de politie gebruiken.

Plaats een reactie

Delen