Amsterdamse Kamer van Koophandel. Foto Shutterstock

Amsterdamse Kamer van Koophandel. Foto Shutterstock

Uncategorized

Privégegevens van 1.800 mensen gelekt in Nederland

Wijnand Meeus

De Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) heeft privégegevens van ongeveer 1.800 mensen gelekt. Onder hen zitten ook veel bestuurders en politici. Verschillende partijen eisen in de Tweede Kamer uitleg van de minister van Economische Zaken Stef Blok (VVD) en de minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA).

Zo zouden onder meer het privéadres van verschillende bestuursleden en fractiemedewerkers van de partijen D66, GroenLinks, BIJ1 en Forum voor Democratie werden gelekt. Dat meldt RTL Nieuws. De gegevens werden opgevraagd door een voormalig advocaat die nog toegang had tot de gegevens. Waarom hij dit deed is nog onduidelijk. Het is momenteel ook nog niet zeker of hij de gegevens verder heegt verspreid.

De lek zorgt voor veel onrust in de Nederlandse politiek. “Dit is geen gewoon datalek, maar een falende procedure in een publiek register dat juist bedoeld is om vertrouwen te bieden in het zakelijk verkeer!”, schrijft  Kamerlid Lisa van Ginneken ( D66) zo bijvoorbeeld op Twitter. De Kamer van Koophandel zegt de situatie te betreuren en meldt dat de oud-advocaat schriftelijk heeft aangegeven de gegevens inmiddels te hebben verwijderd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen