(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Privérusthuizen willen coronacertificaat verplichten voor bezoekers

Pieter Van Berkel

Het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (VLOZO), de sectorfederatie van private woonzorgcentra, wil dat bezoekers van woonzorgcentra verplicht een coronacertificaat moeten voorleggen. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Johan Staes.

Staes doet de uitspraak naar aanleiding van de uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus in een woonzorgcentrum in Zaventem. “Bezoekers van woonzorgcentra worden vandaag niet gescreend. Als zij een certificaat moeten tonen, hebben we de zekerheid dat de knuffelcontacten van onze bewoners minstens gevaccineerd zijn of een negatieve test hebben ondergaan”, zegt Staes.

Staes vindt bovendien dat het personeel van de woonzorgcentra verplicht gevaccineerd moet worden. “We weten dat gevaccineerde oudere mensen nog steeds kwetsbaar zijn. De bescherming van onze bewoners is onze prioriteit, maar dan moet de overheid ons extra instrumenten aanreiken”, aldus Staes.

VLOZO wil ook dat er dringend werk gemaakt wordt van de voorbereiding van de campagne voor het toedienen van boostershots (een derde coronaprik) aan kwetsbare groepen dit najaar. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Privérusthuizen willen coronacertificaat verplichten voor bezoekers”

Plaats een reactie

Delen