Glenn Beck (Shutterstock)

Glenn Beck (Shutterstock)

Uncategorized

Radiopresentator Glenn Beck: “Amerikaanse regering blokkeert hulp aan Afghaanse christenen”

Sonja Dahlmans

Volgens Amerikaans radiomaker en televisiegezicht Glenn Beck blokkeert de regering-Biden zijn poging om Afghaanse christenen te helpen. Dit zei Beck in een interview met Tucker Carlson van Fox News.

In samenwerking met het Nazarene Fund, een christelijke liefdadigheidsorganisatie, had Beck de afgelopen maand een inzamelactie op touw gezet om Afghaanse christenen te redden na de machtsovername van de taliban Er werd reeds drie miljoen Amerikaanse dollar ingezameld. Naar eigen zeggen heeft de organisatie inmiddels ruim 5.000 mensen kunnen weghalen uit het land. Volgens Tim Ballard, CEO van het Nazarene Fund, werden er drie vliegtuigen met in elk 340 man geëvacueerd.

Volgens Beck heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verdere pogingen christenen uit Afghanistan te halen heeft geblokkeerd. Vlak voor de zware aanslag op luchthaven van de hoofdstad Kaboel zouden 500 christenen klaar hebben gestaan voor vertrek binnenin de vertrekhal van het vliegveld. Toen werd de groep door het leger gesommeerd weer terug naar buiten te keren.

Beck vreest dat er zich onder de slachtoffers van de aanslag ook een aantal van deze christenen bevindt. “Wij geloven dat het ministerie van Buitenlandse Zaken hiervoor direct verantwoordelijk is”, aldus Beck. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Witte Huis zijn vanaf het begin het grootste probleem geweest voor ons.”

Beck beweert zelfs dat een ambassadeur in Macedonië telefoon kreeg om de christelijke vluchtelingen niet te accepteren. Deze christenen, bekeerlingen vanuit de islam, zijn volgens Beck niet alleen ter dood veroordeeld vanwege hun afvalligheid van de islam, maar zouden in handen van de taliban levend verbrand worden.

Het Nazarene Fund, opgericht door Beck zelf, probeert nu om in twee andere landen in de regio vluchtelingenkampen op te zetten voor de christenen uit Afghanistan. Hij noemt het hulp weigeren aan christenen op de vlucht een patroon van de regering-Biden. Ook zouden enkele islamitische landen meer open staan deze mensen op te nemen dan de Verenigde Staten zelf.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen