Annelies Verlinden. Foto Photonews.

Annelies Verlinden. Foto Photonews.

Uncategorized

Regering lanceert campagne van ruim 1 miljoen euro voor uw mening over België

/

De federale regering wil uw mening weten over de Belgische staatsstructuur en trekt daarvoor 1,1 miljoen euro uit. Daarop komt heel wat kritiek, omdat de bevolking ook tijdens de verkiezingen daarover al haar mening gaf, maar die verkiezingsuitslag werd volgens critici genegeerd.

“Eerst de verkiezingsuitslag negeren, daarna belastinggeld verspillen om de mening van de kiezer te kennen. Drie keer raden wat Verlinden zal doen met het resultaat”, aldus Tomas Roggeman, federaal parlementslid voor N-VA. Nee, het plan van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden kan op weinig sympathie rekenen, zo doen de reacties op sociale media vermoeden. Zowel bij bevolking als politici regent het kritiek.

Wat is het plan precies? Minister Verlinden wil via online enquêtes peilen naar de mening van burgers over België. Daarbij wil men “bezorgdheden en voorstellen over de toekomst van het Belgische federalisme en over bepaalde aspecten van democratische vernieuwing te verzamelen” met als doel een “vernieuwd en gemoderniseerd democratisch systeem”.

En dat mag wat kosten. Maar liefst 1,1 miljoen euro wordt door de federale regering vrijgemaakt voor de campagne, wat mogelijks nog kan oplopen. Eind dit jaar zou alles van start gaan en begin 2022 moet er een eerste verslag klaarliggen. Wat er met dat verslag zal gebeuren, en of er überhaupt iets mee zal gebeuren, is niet duidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Regering lanceert campagne van ruim 1 miljoen euro voor uw mening over België”

  1. Wees er maar zeker van dat de Vivaldisten alles uit de kast gaan halen om dit land bij elkaar te houden.De ramp in de Ardennen en het leed van de bevolking aldaar gaat misbruikt worden om te benadrukken hoe samenhorig we wel zijn!Dat de Vlaming diep in zijn buidel zal mogen tasten om de corona pandemie en de wederopbouw te financieren zal de unitaristen/belgisisten worst wezen.

  2. we hebben gesplitste sportfederaties en toch moet er een BOIC naar de olympische spelen.De Vlaamse atleten hebben de médailles gewonnen,geen franstalige of arabische,wel Vlamingen,.Het feest moet in Vlaanderen gevierd worden en niet in brussel.Hopelijk winnen de hockey-mannen en kan het feestje doorgaan in Antwerpen,.In 2024,de volgende OS moet er een Vlaamse Federatie gaan om Vlaanderen in het buitenland te promoten en niet belgistan,de nieuwe naam voor dit land.Idem voor Dovy,en colora,hun produkten worden in Vlaanderen gemaakt en niet in belgistan en ik zwijg nog over de aldi en de delhaize.Onze groenten uit S Kat W worden op Vlaamse grond gekweekt ,grond waar onze voorouders voor gestreden hebben,en niet belgische of Ardeense grond,maar Vlaamse grond,en verlinden kan haar vragen in haar kont steken.

  3. Het fiere België ligt languit lamgeslagen op de grond.
    Verdronken, verzwolgen, verdorven, vernietigd door haat en verdriet.
    Politieke leiders leiden het land als roofwespen.
    In dit onderland wordt weldra het varkensvlees verboden.
    Het concept dat België was, is op.
    Het is uitgeleefd.
    Een paradijs voor kansenzoekers, een gesel voor het échte volk
    dat huivert, bibbert en beeft.
    Murw geslagen door het 1000-regelland……

    wordt weldra het varkensvlees verboden
    Het concept dat België was
    is op
    Het is uitgeleefd.
    Een paradijs voor kansenzoekers
    een gesel voor het échte volk
    dat huivert, bibbert en beeft
    Murw geslagen door
    het 1000-regelland.

Plaats een reactie

Delen