De Koninklijke Marachaussee zal de grensbewaking uitvoeren. Foto Shutterstock

De Koninklijke Marachaussee zal de grensbewaking uitvoeren. Foto Shutterstock

Uncategorized

Reizigers naar Nederland moeten vanaf zondag coronabewijs voorleggen

Wijnand Meeus

Vanaf zondag kunnen reizigers die vanuit België naar Nederland reizen, worden gecontroleerd op hun coronabewijs. Indien je niet in bezit bent van zo’n document zal er een boete van 95 euro worden uitgeschreven. De controles zullen niet worden uitgevoerd in de grensregio aan de de grens van Duitsland. Dit om dat de risicogebieden vooral in het zuiden van Europa terug te vinden zijn.

Eind juli werd beslist dat reizigers vanaf twaalf jaar die Nederland willen binnenkomen vanaf 8 augustus een coronabewijs moeten kunnen voorleggen. Onder een coronabewijs valt een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatief testbewijs. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app. Andere reizigers moeten zich voor hun terugreis laten testen in het land waar zij verblijven.

Indien dit gedaan wordt aan de hand van een PCR-test moet dit gebeuren maximaal 48 uur voor vertrek. Voor antigeen-testen is dit zelfs 24 uur voor vertrek. Dit zal door steekproeven worden gecontroleerd met mobiele teams. Mensen die met het openbaar vervoer reizen, zullen door de vervoersmaatschappijen zelf worden gecontroleerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen