De vlag van de Verenigde Naties. Shutterstock

Uncategorized

Rusland wil spoedvergadering VN-veiligheidsraad na geweld in Afghanistan

Anton Schelfaut

Rusland wil een spoedvergadering van de VN-veiligheidsraad bijeenroepen naar aanleiding van het recente geweld in Afghanistan. Daartoe is Moskou in overleg met andere landen, zo meldt Zamir Kabulov, een vertegenwoordiger van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens verschillende bronnen zijn de taliban zondagochtend de buitenwijken van de Afghaanse hoofdstad Kaboel binnengetrokken. De terreurgroep heeft in sneltempo grote delen van het land veroverd. Rusland heeft echter garanties gekregen van de taliban dat hun ambassade ongeschonden zal blijven, waardoor Moskou geen evacuaties plant.

Ook de Britse premier Boris Johnson zal het parlement volgende week vervroegd uit vakantie terugroepen voor een spoedvergadering over de situatie in Afghanistan. Hij zou momenteel in gesprek zijn met Lindsay Hoyle, spreker van het Britse Lagerhuis, om een datum voor de vergadering te prikken.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel voerde gisteren al een crisisoverleg met betrokken regeringsleden over een evacuatie van ambassadepersoneel en Duitse hulpverleners uit Afghanistan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen