De Nederlandse politie. Foto Shutterstock.

De Nederlandse politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Schietpartij in Nederlands Dordrecht: twee agenten gewond

Ruben Notteboom

Het Nederlandse Dordrecht is opgeschrikt door een schietpartij. Daarbij raakten twee agenten en één verdachte gewond. Drie mensen zijn gearresteerd. De agenten werden beschoten tijdens een interventie voor overlast.

Enkele buurtbewoners contacteerden de politie omdat amokmakers tegen auto’s schopten, spullen tegen deuren gooiden en aan het schreeuwen waren in de Christiaan de Wetstraat. Plots opende de groep het vuur. De agenten vuurden onmiddellijk terug. In totaal werden tot zeker 11 schoten gelost. De politie weet niet waarom de groep is beginnen schieten.

Twee agenten raakten gewond, één verdachte naar het ziekenhuis

De politie kon drie verdachten aanhouden. Eén van hen werd overgebracht naar het ziekenhuis. De burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, reageert bedroefd op Twitter over het incident. “Geschokt door het heftige schietincident eerder vanavond in Dordrecht, waarbij in ieder geval één van onze agenten serieus gewond is geraakt. Ik leef zeer mee met het slachtoffer, diens familie, naasten en collega’s van de Politie Dordrecht,” aldus de burgemeester.

Zowel de gewonde agenten als de verdachte zijn aanspreekbaar in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel en ze bevinden zich niet in levensgevaar. Hoe ernstig de verwondingen precies zijn, is onbekend. De politie van Feijenoord, Rotterdam, heeft ook steun betuigd voor de gewonde collega’s. “Sterkte voor de betrokken collega’s en hun naasten”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen