Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Schoten gelost bij achtervolging illegaal in Asse

Wijnand Meeus

Maandag heeft de politie van politiezone Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke enkele waarschuwingsschoten moeten afvuren om een vluchtende man zonder een geldige verblijfsvergunning tegen te houden in Asse. De Braziliaan werd betrapt met zijn gsm achter het stuur. Een politieagent op de motor probeerde de wagen aan de kant te zetten maar de man vluchtte weg waarna de achtervolging werd ingezet.

De feiten deden zich tegen de middag voor vlak voor de oprit van de E40 richting Brussel ter hoogte van Ternat. De achtervolging ging over de E40 en een stukje van de Brusselse ring waarna de afrit Asse werd genomen. Nadat de bestuurder probeerde de politie af te schudden via de Isidoor Crockaertstraat reed hij zich vast op de tractorsluis in de Lierput.

De achtervolging ging verder te voet waardoor de politie geen andere keus had dan twee waarschuwingsschoten te lossen. De vluchtende man realiseerde zich dat hij geen kant meer uit kon en liet zich uiteindelijk inrekenen. Bij arrestatie bleek dat de man niet in bezit was van een geldige verblijfsvergunning. Ook stond hij al gekend voor drugsfeiten en verboden wapenbezit, en bleek zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en zelf beschikte hij niet over een geldig rijbewijs. Al deze feiten gaven aanleiding tot zijn vlucht.

Het parket Halle-Vilvoorde besliste ondanks al de feiten dat de man mocht beschikken waarna hij op vraag van de dienst Vreemdelingenzaken werd overgebracht naar een gesloten centrum. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Schoten gelost bij achtervolging illegaal in Asse”

Plaats een reactie

Delen