Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Schotse regering laat kinderen vanaf vier jaar gender en naam wijzigen op school

Simon Segers

In Schotland zullen kinderen vanaf de leeftijd van vier vanaf nu op school hun naam en gender mogen wijzigen zonder de toestemming van hun ouders. Dit heeft de Schotse regering beslist als onderdeel van de nieuwe richtlijnen in het kader van inclusiviteit van LGBT-mensen.

In een document van de Schotse regering, worden leerkrachten gevraagd om eventuele ’transitieneigingen’ van leerlingen niet in vraag te stellen. In plaats hiervan dienen zij te vragen naar de nieuwe naam en voornaamwoorden die het kind verkiest. Volgens de nieuwe richtlijnen kan men namelijk op iedere leeftijd zichzelf als transgender identificeren. Aanvullend moeten deze kinderen een vrije keuze hebben betreffende welke toiletten of kleedkamers zij gebruiken. Ook genderneutrale uniformen en inclusie van transgender personages en rolmodellen in de leerstof maken deel uit van de inclusiviteitsstrategie.

Vrouwenrechten

Marion Calder is een activiste voor de groep For Women Scotland, een organisatie die vrouwenrechten wil waarborgen in een landschap waar zelfverklaarde geslachtswijzigingen steeds meer gangbaar zijn. Calder is dus niet te spreken over de nieuwe richtlijnen: “Dit is heel erg verontrustend. In de kern is dit een gevaarlijke ideologie die gepromoot wordt door de Schotse regering. Het is een feitelijke ontneming van de rechten van ouders”, begon de activiste. “Vroeger was het algemeen aanvaard dat kinderen moeten kunnen spelen en experimenteren met genderrollen, kleren en dergelijke. Deze kinderen worden nu aangemoedigd om een medisch traject te doorlopen, dat mogelijk hun hele leven lang zal aanslepen. We zouden kinderen, en zeker niet dergelijke jonge kinderen, absoluut niet mogen aanmoedigen dat het veranderen van sekse mogelijk is. Sekse kan niet veranderd worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Schotse regering laat kinderen vanaf vier jaar gender en naam wijzigen op school”

  1. Ja schrijf wat kinderboeken om lgbtq te promoten, lees ze voor aan de kinderen zeg dat dit allemaal normaal is! en tadaaa je kweekt een generatie die zich amper zal voort planten. Dankzij de brainwashing van lgbtq. Dit is de reden dat ik voor het wetsvoorstel in Hongarije ben als dit ooit zo aan mijn kinderen word opgedrongen gaan ze gewoon niet meer naar school! En die tijd zal in ons landje wel komen 🙁

  2. Er rest ons eerst één ding te doen: het lidwoord DE afschaffen, want dat is geslachtbepaald. Dan wordt alles HET.
    Daarna kunnen we een groot gedeelte van het woordenboek herschrijven of een paar bladen eruit scheuren of simpelweg alle woordenboeken verbranden. Dan gaat alles véél beter en wordt onze taal véél eenvoudiger, zeker voor de inwijkelingen:
    ” Kijk, daar gaat HET meneer die naast me woont”…

Plaats een reactie

Delen