Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Sporza-commentator Eddy Demarez biedt excuses aan: “Ik ben zwaar over de schreef gegaan”

Anton Schelfaut

Sporza-commentator Eddy Demarez heeft zich verontschuldigd voor zijn uitspraken over de Belgian Cats. Na een live-uitzending over de aankomst van Team Belgium maakte de sportjournalist grapjes over de geaardheid van de vrouwen in de basketbalploeg.

De aankomst van de Belgian Cats werd live uitgezonden op de Facebookpagina van Sporza. Op een onbewaakt moment speculeerden de commentatoren echter over de geaardheid van de Belgian Cats. Ze maakten onder meer naamgrapjes en omschreven enkele vrouwen als “een manneke” en “een kolos”.

Het fragment deed vervolgens heel wat stof opwaaien op Twitter. In een officiële reactie neemt de VRT afstand van de uitspraken. Ook laat de openbare omroep weten dat Eddy Demarez tijdelijk geen commentaar meer zal leveren.

“Dubbel jammer”

Demarez zelf biedt zijn excuses aan bij de Belgian Cats: “In de euforie na de huldiging van de teruggekeerde medaillewinnaars heb ik in een privégesprek weg van de studio uitspraken gedaan waarmee ik zwaar over de schreef ben gegaan. Ik heb nooit de bedoeling gehad iemand te schofferen op basis van geslacht of geaardheid. Het is dubbel jammer dat deze uitspraken een smet vormen op de Spelen die voor Team Belgium en Sporza zeer succesvol waren.”  

“Ik wil me dan ook oprecht excuseren bij de Belgian Cats en hun team en ook bij iedereen die zich hierdoor beledigd, aangesproken of tekortgedaan voelt. Ik heb aan de Belgian Cats gevraagd om hen persoonlijk mijn excuses te kunnen overmaken. Ik trek hieruit de nodige lessen en zorg ervoor dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Sporza-commentator Eddy Demarez biedt excuses aan: “Ik ben zwaar over de schreef gegaan””

  1. De vraag die ik me stel: wie heeft Eddy Demarez erbij gelapt, en vooral, waarom???
    Het geeft wel aan dat er bij de VRT anders gedacht wordt achter de schermen dan de “politiek correcte” zever die men ons alle dagen door de strot wil rammen.

  2. Tja Eddy, indien uw uitspraak gebeurde bij een andere openbare instelling was je op staande voet ontslagen. Maar nu bij VRT ? nochthans gaan ze prat op hun correcte politiek

  3. Neutral Kid je bent blijkbaar ook een linkse rat en hebt geen enkel benul meer van wat vrijheid van mening betekent .Ge kunt misschien gaan solliciteren ge past perfect bij de linkse ratten van de VRT .Diene mens heeft gewoon eens zijn persoonlijk gedacht in privé gezegd en een of andere linkse rat heeft hem erbij gelapt .En als de betrokkenen er zich zo aan storen heeft hij waarschijnlijk nog gelijk ook

  4. Wat Eddy daar gezegt heeft is absoluut fout . Maar , hij heeft per direkt zijn verontschuldiging aangeboden ! Ik zelf ben al jaaaaren vrachtwagenchauffeur , en heb al jaaaren de meest veronthutsende verwensingen zien paseren ivm mijn beroep !! Moeten wij chauffeurs dan ook het ontslag van al die marginalen gaan eisen ? En geloof mij , tussen deze marginalen zitten ook heeeeel veeeeel zogezegde hoogopgeleide !! Heeft Eddy soms een moord begaan ? Hij heeft per direkt zijn excuses aangeboden !! Voor iedere normale mens is dit toch voldoende denk ik zo ? Dat hij op zijn vingers wordt getikt is oké . Maar ontslag ??

  5. Zielig hoe gerespecteerde sportvrouwen reageren op wat duidelijk cafépraat was. Beter er mee te lachen en riposteren met meer humor. Zoals iemand op een ander forum schreef riskeren ze eerder herinnerd te worden voor dit belachelijk gedoe dan voor hun top-prestatie op sportgebied.

  6. Als we eerlijk zijn, moeten we wel toegeven, dat een héél groot deel van de bevolking, inclusief vrouwen, niet altijd even mooie opmerkingen maken over mannelijke vrouwen, vrouwelijke mannen, dikke mannen en dikke vrouwen en noem maar op. Allemaal reden tot mensen om ontslag te eisen van diegenen die de uitspraken doen??? Hypocrisie ten top!!!

  7. Mag ik er even aan herinneren dat de VRT tijdens sportcommentaren zelf de aandacht heeft gevestigd over het lesbisch zijn van enkele speelsters? En dat gebeurde met de gebruikelijke poeha en goedkeuring.
    En nu kwaad zijn omdat iemand er een grapje over maakt – in privé dan nog wel.
    Wie heeft dit in de openbaarheid gegooid?

Plaats een reactie

Delen