Sarah Schlitz (Photonews)

Sarah Schlitz (Photonews)

Uncategorized

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Schlitz (Ecolo) naar evenement verboden voor mannen

Pieter Van Berkel

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) neemt vrijdag deel aan een evenement waar mannen niet welkom zijn. Dat schrijft La Meuse.

Etopia, het ‘centrum voor animatie en onderzoek naar politieke ecologie’ dat banden heeft met de Franstalige groenen van Ecolo, organiseert een reeks zomerevenementen onder de naam VertPop. Het gaat om een honderdtal activiteiten en workshops in een dertigtal steden, met als thema’s onder andere klimaat, kernenergie, burgerparticipatie en feminisme.

Vrijdag vindt in dat kader een ‘inspirerende wandeling’ plaats in Luik, met als thema de groeiende genderongelijkheid door toedoen van de coronacrisis. “Deze crisis heeft, net als andere crises daarvoor in de geschiedenis, een veel grotere impact gehad op vrouwen dan op mannen”, klinkt het op de website van Etopia.

Mensen die zichzelf als man identificeren zijn bovendien niet welkom op het evenement. De activiteit is voorbehouden aan “vrouwen en alle mensen die zich vrouw voelen”. Volgens Etopia-woordvoerder Baptiste Erkes zorgt de uitsluiting van mannen ervoor “dat vrouwen en genderminderheden makkelijker vrijuit kunnen spreken”.

Ook staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) neemt deel aan het evenement en maakt op haar Facebook-pagina reclame voor VertPop. “Dit evenement moet niet worden voorgesteld als ‘verboden voor’, maar als ‘gereserveerd voor’, wat niet hetzelfde is”, zegt de woordvoerder van Schlitz. “Het is gewoon een meidenwandeling, het is geen oorlogsverklaring aan mannen. Het is een discussiegroep, zoals andere, gereserveerd voor een bepaald publiek. Het moet niet worden gezien als een wens om een aparte wereld voor mannen en vrouwen te hebben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

39 gedachten over “Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Schlitz (Ecolo) naar evenement verboden voor mannen”

  1. Wauw moest men iets aanbieden uitsluitend voor mannen , met vrouwen niet gewenst het kot zou te klein zijn en dit voor een minister die strijd voor gendergelijkheid en diversiteit , dat kan tellen, word de man nu gediscrimineerd omdat hij man is !

  2. Laten we eens een evenement houden ‘gereserveerd voor blanke Vlaamse mannen’, dan gaan we wat meemaken, maar een evenement verboden voor mannen, daar ziet deze Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit geen graten in. Sarah Schlitz zou hiervoor onmiddellijk zonder pardon moeten aftreden zonder enige oprotpremie!

  3. Wanneer wordt heel dat gendercircus eens opgedoekt, Slechts twee genders, nl hoe je geboren wordt, man óf vrouw. Diegenen die daar niet mee akkoord zijn, ga terug naar je ‘fabrikant’ en ga daar reklameren.

  4. Da’s hetzelfde e. Gereserveerd voor of niet verboden voor. Weet je wie ze bellen als deze zelfverklaarde heldinnen en professionele slachtoffers hulp nodig hebben om hun illegale regels te doen gelden? Mannen. Weet je wie hun kassa bewaakt en de logistiek van het evenement verzorgt? Mannen.

  5. Andersom mag dan weer wel hoor. Een evenement waar blanken niet welkom zijn of extra inkom moeten betalen hebben we reeds gehad. Maar uiteraard wist je dit al door de grote aandacht destijds van VTM VRT en de rest van regimepers toch? 🤔

  6. … ‘een staatssecretaris voor gendergelijkheid’.
    Jongens toch, jongens toch, …
    We missen nog een staatssecretaris voor zwarte pieten, voor fluiten naar mooie meisjes, voor moppen onder vrienden over marginalen, voor …

  7. Het wordt meer dan tijd dat we die groene ononzelaars buiten smijten. Die kosten ons alleen maar veel Vlaams geld en het spijtige van de zaak is dat al die “mannen” in Vivaldi hun mond niet durven open doen en dit met de zoon van het orakel van Brakel De Croo op kop, alhoewel we kunnen verstaan dat hij zwijgt na afgewezen te zijn door een Italiaans pornoster.

  8. Juist, trouwens die twee genders volstaan ter voortplanting der mensheid al sinds Adam & Eva. Supplementaire genders zijn niet ontworpen door God-Jaweh-Allah of Moeder Natuur.

  9. Waar blijft dit protest dan tegen de praktijken bij de moslims ? Die mannen zitten toch altijd thee te slurpen zonder hun vrouwen ! Laat daar dat daar Ecolo mens eens naar toe gaan.

  10. Van meerdere walletjes eten zijn ze bij Ecolo/GROEN gewoon. Zie klimaat vs Kerncentrales, Groen zou voor het klimaat zijn, maar ze gaan wel vervuilende Gascentrales bouwen om sporadisch (volgens hun) te gebruiken. De gekapte bomen zullen hun dankbaar zijn!

  11. Ik denk er ook over na om een pruik op te zetten en mezelf te identificeren als ‘haar’ en eenmaal binnen, die geitewollesokken eens goed binnen te doen. Want he, ik heb gevoelens voor vrouwen ze gaan mij toch niet discrimineren?

  12. … eigenlijk geen slecht idee, alle gekke vrouwen afzonderen in quarantaine. Groen! en Ecolo zullen zelfs de absolute noodzaak van een dergelijk cordon sanitaire helpen stemmen.

Plaats een reactie

Delen