Hilde Crevits (Photonews)

Hilde Crevits (Photonews)

Uncategorized

Strenge aanbevelingen telewerken zullen mogelijk verdwijnen

Wijnand Meeus

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) stelt voor om de strenge aanbevelingen die nu bestaan rond het telewerken te verwijderen. Crevits wil de beslissing over laten aan de bedrijven. Morgen zal het voorstel besproken worden door het Overlegcomité dat zich opnieuw zal buigen over de coronasituatie in België.

De vaccinatiegraad in Vlaanderen is heel hoog. Een sterke aanbeveling is niet meer nodig”, klonk het bij Crevits in ‘De Ochtend’. De Vlaamse minister van Werk maakt duidelijk dat haar pleidooi enkel geldt voor Vlaanderen. Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal de vaccinatiegraad voor haar nog sterk omhoog moeten.

(Lees verder onder de tweet)

Sinds 27 juni is het voor bedrijven niet meer verplicht om hun personeel te laten telewerken, sindsdien wordt het enkel nog sterk aanbevolen. Maandenlang was thuiswerken verplicht om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. Bij de start van het nieuwe schooljaar vindt Crevits het niet meer nodig regels rond het telewerken op te stellen. “Ik ben er voorstander van om het structureel in te bedden, maar het moet geen maximale aanbeveling zijn voor mij”, gaat ze verder. “Veel bedrijven hebben voordelen gezien en gaan met hun personeel in overleg om dat een dag of twee dagen per week mogelijk te maken”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Strenge aanbevelingen telewerken zullen mogelijk verdwijnen”

  1. Telewerk zou VERPLICHT moeten worden waar mogelijk.
    Dit voor minstens 60% van de werktijd.
    HIermee besparen we benzine, staan we minder samen in de file en redden we levens.
    Niks met Covid te maken, gewoon met een andere manier van werken en leven in Belgie.
    Waarom elke dag naar kantoor?
    Dus enkel daar waar het mogelijk is.

  2. Waar is de milieu-insteek gebleven?
    Dat het inderdaad meer aan de bedrijven moet overgelaten worden hoe ze dit organiseren lijkt me evident, de nodige stimulantia inbouwen om thuiswerken te bevorderen eveneens.

Plaats een reactie

Delen