Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof als stikstofdecreet gestemd wordt: “Ronduit onwettige en onrechtvaardige elementen”

Lode Ceyssens van Boerenbond. Photonews

Uncategorized

Taliban bereid uit Europa gedeporteerde Afghanen op te vangen

Simon Segers

Zabihullah Mujahid, een woordvoerder van de taliban, verklaarde maandag dat zij Afghaanse migranten wiens asielaanvraag geweigerd werd in Duitsland of Oostenrijk willen opvangen ter berechting. Oostenrijk liet recent al weten geen Afghanen welkom te zullen heten in hun land.

Mujahid sprak met een journalist van Kronen Zeitung over Afghaanse asielzoekers in Duitsland en Oostenrijk: “Ja, ze zouden voor het gerecht gesleept worden. De rechters moeten dan beslissen wat met hen aan te vangen.” De woordvoerder gaf geen verdere uitleg over de straffen die zij zouden riskeren.

Karl Nehammer (ÖVP), de Oostenrijkse minister van Binnenlandse zaken, verklaarde al snel na de verovering van Kaboel dat zijn regering de uitwijzing van Afghanen niet zou stoppen. Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) zei later ook dat hij niet wil dat Oostenrijk nog Afghanistan opvangt. Er wonen reeds ongeveer 44.000 Afghanen in het land, de grootste populatie in Europa, op Zweden na.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Taliban bereid uit Europa gedeporteerde Afghanen op te vangen”

  1. Blijf maar hier, wij hebben toch centen genoeg. De uitgaven van de coronacrisis, de watersnood in Wallonië en de enorme inspanning voor het klimaat… een fluitje van een cent. Of migratie nu jaarlijks 9, 10 of 11 miljard per jaar kost, zo groot is dat verschil nu ook weer niet. Hopelijk worden we wel niet op de vingers getikt door de EU.

Plaats een reactie

Delen