Archiefbeeld: Afghanen op het vliegveld van Kaboel - Afbeelding: Shutterstock

Archiefbeeld: Afghanen op het vliegveld van Kaboel - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Taliban roept VS op: “Stop met het evacueren van bekwame Afghanen”

Niels Geerinck

De Taliban roept de Verenigde Staten op om niet langer de “bekwame Afghanen” te evacueren. Dat meldde de woordvoerder vandaag. “Hun expertise is hier meer dan ooit nodig.”, zo klonk het.

Dinsdag riep de Taliban de Afghaanse bevolking op, om niet langer het land te ontvluchten. Daarbij richtte ze zich ook tot de Verenigde Staten en de NAVO. Zo maakten ze duidelijk dat er geen evacuaties meer plaats mogen hebben, nadat de deadline verstreken is.

De woordvoerder van de groep spoorde de Verenigde Staten ook aan om te stoppen met het evacueren van ingenieurs en dokters. “Deze mensen zijn hier nodig om hun land opnieuw op te bouwen.”, aldus de Talibanwoordvoerder.

In totaal werden er al zo’n 16.000 Afghanen geëvacueerd, volgens het Pentagon. De Amerikaanse president Joe Biden staat momenteel onder heel wat druk. Zo wordt verwacht dat hij de afgesproken deadline zal moeten verlengen. De situatie staat hoog op de agenda van de nakende G7-top.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Taliban roept VS op: “Stop met het evacueren van bekwame Afghanen””

  1. zeer goed van de Taliban,.Afghanistan wordt een veilig land en zo kunnen we alle Afghanen onmiddellijk terug sturen,er is geen enkele reden om ze hier te houden.”Vooruit”met de kameel.

Plaats een reactie

Delen