Taliban trekken buitenwijken van Afghaanse hoofdstad Kaboel binnen

Luchtfoto van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Shutterstock

Uncategorized

Taliban trekken buitenwijken van Afghaanse hoofdstad Kaboel binnen

Anton Schelfaut

De taliban zijn zondagochtend de buitenwijken van de Afghaanse hoofdstad Kaboel binnengetrokken. Dat bevestigen lokale bronnen aan VRT NWS. De taliban zelf melden echter dat ze de stad nog niet binnentrekken en met de regering onderhandelen over een “vreedzame overgave”.

Een woordvoerder van de taliban laat weten dat hun strijders het bevel hebben gekregen om voorlopig buiten de stad te blijven. Er zou nu onderhandeld worden met de regering over een “vreedzame overgave”. De taliban roepen de burgers ook op om niet te vluchten en beloven om geen wraakacties te ondernemen.

Intussen komen in Kaboel almaar meer Amerikaanse troepen aan om diplomaten, burgers en Afghaanse medewerkers te evacueren. Er hangen helikopters boven de Amerikaanse ambassade. De NAVO laat weten dat een aantal vertegenwoordigers van de EU op een “veilige plaats” zijn ondergebracht.

Eerder vandaag werd gemeld dat de taliban ook de strategisch belangrijke steden Jalalabad en Khost hebben ingenomen. “We zijn deze voormiddag wakker geworden met de witte vlaggen van de taliban overal in de stad. Ze zijn in de stad. Ze zijn binnengeraakt zonder te vechten”, zei Ahmad Wali, een inwoner van Jalalabad. De taliban claimden zelf ook al de inname van de stad. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Taliban trekken buitenwijken van Afghaanse hoofdstad Kaboel binnen”

  1. De zoveelste illustratie dat het Westen faalt in haar ingrepen in moslimlanden.
    Hen gerust laten EN vooral ginder laten, lijkt de boodschap.
    De vrouwen aldaar zullen het zelf moeten zien op te lossen, net zoals de vrouwen het bij ons hebben gedaan.

  2. Allemaal de schuld van Bidon ongelooflijk iedere Afghaan geeft zich vrijwillig over en handigde vrijwillig zijn wapens over maw hier is geen beginnen aan als ze zelf niet willen veranderen is het een verloren zaak waar geen enkele wereldmacht verandering in kan brengen dit is erg voor de vrouwen de meisjes die onder een mannelijke dictatuur vallen misschien moeten zij zich dan maar eens verenigen en de mannen laten zien dat er met hun niet te sollen valt en zelf een guerilla opstarten

  3. Terug naar de donkere middeleeuwen ginder. Als ze hier nu nog altijd niet willen inzien dat deze achterlijke islam hier in Europa niet thuishoort dat ze dan maar eens naar ginder gaan kijken wat er allemaal gaat veranderen.

  4. Islam is niet compatibel met Europa, daar heeft u een punt. Afghanistan ligt in Azië daar moeten wij onze Europese normen en waarden ook niet gaan opdringen. De verwarring is er gekomen door het kolonialisme.

  5. De vrouwen kregen in 1919 geen stemrecht voor het parlement door het verzet van de Belgische socialistische partij. Gelijke burgerrechten voor beide geslachten met de socialisten socialisten luidde het toen.

  6. Zie naar Turkije, Iran en Afghanistan en geniet van de Islam boodschap: zet een muur rond die landen van haat, bedreiging, bedrog van hun gewelddadige discriminerende totalitaire ideologie . Sla er de studies over Trust en ethniciteit eens op na.En behandel hen militair niet met al die egards- ridderlijkheid, geef ze terug wat ze u geven. Mannen die vouwen en kinderen als kind gebruiken, in Bruinisse rgerkoeding je in de rug aanvallen verdienen al die jaren oleantie niet, bovendien die beesten hebben enkel respect voor de sterkste niet de mietjes met al het here geconsidereer.

Plaats een reactie

Delen