Bart Tommelein. Foto Photonews.

Bart Tommelein. Foto Photonews.

Uncategorized

Tommelein vraagt gemeenteraadsleden om vaccinatiebewijs, Vlaams Belang dient klacht in

/

Vlaams Belang heeft klacht ingediend tegen Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) omdat die de gemeenteraadsleden had gevraagd om een bewijs van vaccinatie. Niet-gevaccineerde raadsleden zouden geen fysieke vergaderingen meer mogen bijwonen. Schending van het medisch geheim, aldus Vlaams Belang.

Enkele dagen geleden stuurde het kabinet van Bart Tommelein een mail naar alle gemeenteraadsleden van de stad Oostende met daarin de vraag om een vaccinatiebewijs op te sturen voor de eerstvolgende gemeenteraad. Volgens Vlaams Belang een ernstige schending van het medisch geheim en ze dienen daarom nu klacht in tegen Tommelein.

Bovendien is Vlaams Belang niet te spreken over het feit dat burgemeester Tommelein op die manier gemeenteraadsleden onder druk wil zetten om zich te laten vaccineren. Niet-gevaccineerde gemeenteraadsleden zouden immers geen toegang meer krijgen tot fysieke vergaderingen of gemeenteraden. Vlaams Belang geeft aan wel voorstander te zijn van vaccinaties, maar is uitdrukkelijk tegen het verplichten of quasi verplichten ervan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




23 gedachten over “Tommelein vraagt gemeenteraadsleden om vaccinatiebewijs, Vlaams Belang dient klacht in”

  1. Viel onder zijn ministerschap in de Vlaamse regering “privacy” niet onder zijn bevoegdheid?
    De liberalen (of wat er moet voor doorgaan) staan de totalitaire staat voor, zoveel is duidelijk.
    Dat mag dan ook niet verbazen, Verhofstadt geeft in het EU parlement al jaren het “goede” voorbeeld.

  2. Ik vind dat logisch dat een vaccinatiekaart gevraagd wordt, maar het is evenzeer logisch dat het medisch geheim niet geschonden mag worden. Tommelein kan zich niet zomaar bedienen van bepaalde regels en daarbij andere laten vallen. Dit soort voorvallen zal meer en meer gebeuren in een over gereglementeerde maatschappij waar de burger steeds minder van begrijpt maar telkens weer geconfronteerd wordt met onlogische en torenhoge boetes voor zaken die zijn ganse leven als “gangbaar” en “normaal” beschouwd werden.

  3. Walgelijk, voer ineens de ‘gele ster’ terug in. Laat de mensen die geen experiment willen zijn met rust. De ‘gevaccineerden’ moeten immers toch niet meer bang zijn of werkt het ‘spul’soms niet.

  4. Ook op vakantie zijn sommige vaccins verplicht dus niks met medisch geheim te maken. Dat betreft pathologieën

    “Internationaal vaccinatiecertificaat
    Uw arts zal u een internationaal vaccinatiecertificaat geven waarin de toegediende vaccins en de vaccinatiedata vermeld worden. Dat geldige certificaat is vereist om toegang te krijgen tot verschillende landen: u moet het samen met uw identiteitsdocumenten kunnen voorleggen.”

  5. Dat ze hun paske steken waar de zon niet schijnt. Het recht zal wel zegevieren, geen dictatoriale trekjes nodig hoor. Laat ieder vrijwillig zen gang gaan. En als de doemdenkers schrik hebben om zelfs na hun zgn vaccinatie besmet te geraken, wel, dat ze zichzelf dan maar opsluiten.

  6. Ik snap uw vergelijking met politiekers en vakantiegangers, maar daar stopt het ook. Het gaat erover dat we naar een zeer totalitaire staat (ook wel dictatuur genoemd) aan het gaan zijn, dankzij de liberale ingrepen terwijl deze partij opkwam met thema “vrijheid tijdens de verkiezingen?

  7. Beste Liesbeth,

    Het is ondertussen al genoeg bewezen dat de vaccins onzin zijn.
    Je kan nog steeds anderen besmetten en in het ziekenhuis belanden met onderliggende aandoeningen. Net zoals wanneer je niet gevaccineerd bent. Weet u hoeveel er al gestorven zijn door de vaccinaties?

    Maar laten we vooral dit spelletje verder spelen.

  8. Nee echt? Je kan dus nog steeds kanker krijgen of eender welke andere ziekte? En ik maar denken dat het vaccin een wondermiddel tegen alles was. Vaccins werken. Wat u claimt is niet bewezen.

Plaats een reactie

Delen