Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Cultuuroorlog

Transgender gewichtheffer meteen uitgeschakeld in Tokio

Simon Segers

Laurel Hubbard, de eerste transgenderatlete op de Olympische Zomerspelen in Tokio, is meteen uitgeschakeld bij het gewichtheffen voor vrouwen. Haar deelname vormde een bron van verdeeldheid over de plaats van transgenders in sportcompetities.

Hubbard kwam uit voor Nieuw-Zeeland in de categorie superzwaargewichten (+87 kg) bij de vrouwen. Bij haar eerste poging 120 kg trekken was ze uit balans, de tweede poging werd ongeldig verklaard. Ook de derde poging was uit balans waardoor de Olympische competitie prompt eindigde voor Hubbard.

Haar deelname veroorzaakte veel controverse. Het Olympisch Comité hanteert alleen richtwaarden voor het testosteronniveau van transvrouwen, hoewel veel wetenschappers het hier oneens mee zijn. Hubbard onderging slechts op haar 35e een geslachtsverandering, waardoor zij permanente, mannelijke fysieke eigenschappen vertoont. Dit uit zich ook in haar competitieve resultaten, ze haalde nooit resultaat op internationaal niveau. Na haar transitie won Hubbard zilver op het wereldkampioenschap voor vrouwen in 2017.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Transgender gewichtheffer meteen uitgeschakeld in Tokio”

  1. OMG, moet het er niet eens vrouwelijk uitzien als transgender??? Da’s ne lelijke vent, het zou toch eens naar Thailand mogen teruggaan om dat gezicht laten te verbouwen!!! Dit is de grap voorbij… 🤯

  2. 1 competitie. Mannen, vrouwen en transgenders samen. Maar dat willen de vrouwen dan weer niet, want dan maken ze geen kans. Waar is dan de gelijkheid tussen de seksen? Flauwe zever allemaal.

Plaats een reactie

Delen