Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Twee Japanners overleden na inenting vervuilde vaccins

Wijnand Meeus

Twee Japanners zijn deze maand overleden nadat ze werden ingeënt met een Moderna-coronavaccin. De lading waaronder de twee dosissen vielen, zou vervuild zijn geweest. Distributeur Takeda Pharmaceutical Co had meldingen ontvangen over een “vreemde materie” in sommige flesjes. Momenteel is er nog geen bewijs dat de twee dosissen van de mannen ook waren vervuild en dat hun dood veroorzaakt werd door het vaccin.

Het Japanse ministerie van Volksgezondheid meldt dat de twee mannen deze maand overleden. De dertigers hadden enkele dagen voor hun dood hun tweede coronaprik gehad. De autoriteiten haalden uit voorzorg de mogelijk vervuilde vaccins uit rotatie. De ruim 1,6 miljoen doses waren al naar 863 vaccinatiecentra verzonden. NHK, de Japanse omroep, meldt dat het ministerie van Volksgezondheid een metaalstof zou hebben gevonden.

De overheid zelf zegt dat er momenteel geen probleem zou zijn met de veiligheid of werkzaamheid van de vervuilde vaccins. Moderna en Takeda zeggen dat er momenteel geen bewijs is dat de sterfgevallen veroorzaakt zijn door de vervuilde vaccins.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Twee Japanners overleden na inenting vervuilde vaccins”

Plaats een reactie

Delen