Zweedse agenten, foto ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Zweedse agenten, foto ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Twee uitgewezen Afghaanse criminelen terug in Zweden via evacuatievlucht

Niels Geerinck

Twee Afghaanse criminelen die eerder het land werden uitgewezen, zijn terug in Zweden. De twee kwamen mee met een evacuatievlucht vanuit Kaboel.

Het tweetal werd vrijwel onmiddellijk bij aankomst op de luchthaven van Stockholm, door de Zweedse politie opgepakt. Ze overtreden met hun terugkomst het inreisverbod dat werd uitgesproken na hun uitwijzing.

Volgens de politiewoordvoerder hebben de twee hun straffen in Zweden reeds uitgezeten maar schenden ze nu het inreisverbod dat nog steeds van kracht was. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde voorzag geen commentaar op de aanhouding.

Er heerst nog heel wat onduidelijkheid hoe de twee criminelen op de vlucht naar Stockholm zijn geraakt. Volgens de politiewoordvoerder komt dat door de chaotische situatie en het gebrek aan controles. “Ik denk dat iedereen die de foto’s van Kaboel en de luchthaven daar heeft gezien, kan begrijpen dat de situatie niet helemaal eenvoudig is als het gaat om het uitvoeren van controles.”, aldus Carina Skagerlind van de Zweedse politie.

De Zweedse regering hief in juli alle uitwijzingen naar Afghanistan op, dus de kans dat de twee mannen naar hun thuisland terug worden overgebracht is erg klein.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Twee uitgewezen Afghaanse criminelen terug in Zweden via evacuatievlucht”

Plaats een reactie

Delen