The Belgian Cats. Foto Photonews

The Belgian Cats. Foto Photonews

Uncategorized

Unia opent dossier tegen Eddy Demarez

Wijnand Meeus

Het gelijke kansencentrum Unia heeft een dossier geopend rond de uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez. Het centrum ontving verschillende klachten en besliste om een onderzoek te starten of er verdere juridische stappen nodig zijn. Daarnaast wil Unia ondersteuning bieden aan de Belgian Cats.

Bij de terugkomst van de Belgian Cats van de Olympische spelen werd er gelivestreamd door Sporza. Op een moment dat de commentatoren dachten niet meer in de ether te zijn, zijn er op de achtergrond uitspraken te horen over de geaardheid van enkele speelsters. De Belgische basketbalploeg liet weten daar niet mee gediend te zijn. Ze lieten al weten te gaan onderzoeken of verdere juridische stappen nodig zijn.

Ook Unia heeft nu officieel een dossier geopend tegen Eddy Demarez. “We hebben al een twintigtal klachten ontvangen en hebben daarom vanochtend een dossier geopend”, klinkt het bij woordvoerster Anne Salmon. “We gaan de verschillende elementen in het dossier bekijken en aftoetsen aan de arbeids- en discriminatiewetgeving. Op basis daarvan gaan we dan beslissen of er verdere juridische stappen nodig zijn. Daarover is nu nog geen beslissing genomen.”

Naast het juridisch onderzoek wil Unia ook ondersteuning bieden aan de basketbalvrouwen. “Wij pleiten voor diversiteit in de sportwereld, maar dat is blijkbaar nog niet overal doorgedrongen. We gaan proactief contact opnemen met het basketbalteam en zullen hen steunen bij eventuele verdere juridische stappen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

35 gedachten over “Unia opent dossier tegen Eddy Demarez”

  1. Wow, wel 20 klachten! Op de sociale media staan tienduizenden schitterende positieve commentaren te lezen. Ik ben een blank man, hetero, katholiek, roker en Vlaams-nationalist en ik lust geen zure pruimen.

  2. Valt nog mee…
    Nog maar 20 verzuurde klagers?
    Hiervoor is al veeeeeeel te veel gezeverd. Zijn er geen ergere zaken om over te praten? Het gaat volgens mij over vooral mensen met veel te lange tenen die zichzelf een beetje te serieus nemen.

  3. UNIA ja dan zijn we goed af aan het kruis zal hij genageld worden wat een verderfelijke uitspraken zijn job zal hem afgepakt worden en nergens zal hij zijn gezicht nog kunnen vertonen hij was beter afgeweest als terrorist als je toch maar het verkeerde beroep kiest

  4. Unia heeft nochtans geen dossier geopend toen mijn vrouw 3 jaar geleden in de zomer in Brussel werd lastig gevallen door allochtonen en voor hoer werd uitgescholden…omdat ze een kleedje droeg tot aan haar knieën. Unia gecontacteerd, zelfs nooit een antwoord gekregen. Maar, men moet het erbij durven zeggen, ze is hetero, ze is blank, ze werkt…dus geen geen doelpubliek van unia.

  5. stel dat er een van die kittens jongen wil,welke kater zal zijn zaad afstaan voor die kittens,dit wordt levensgevaarlijk om aan lesbo’s mannelijk zaad te doneren.Schandalig van die katinnen,ze verdienden respect ,nu alleen nog walging

  6. De Cats laten weten daar geen tijd voor te willen vrijmaken. Ze zijn net terug van een mentaal en fysiek slopende competitie en willen de hen beschikbare tijd doorbrengen met hun familie.

    Verder vinden zij het zelf jammer dat ze op het Olympisch toernooi geen potten hebben kunnen breken.

  7. Wat hij deed is pure roddel maar roddel voor het gerecht brengen? Gaan we naar de dictatuur van de mensen met de langste tenen? Het gaat stil worden aan de toog. er bestaat niet zoeiets als het recht om niet beledigd te worden. De koning had dat ooit maar zelfs die past dat niet meer toe. Iedereen Erdogan?

  8. De politiek correcte wereld waar men met niets nog mag lachen op straffe van vervolging door het inquisitieorgaan UNIA. Onze voorouders hebben het veels te ver laten komen met hun naief stemgedrag voor politici welke het volk en land nooit als prioriteit beschouwd hebben.
    Elke linkse dictatuur is zo tot stand gekomen en heeft steeds geleid tot onmenselijk leed.
    Zij die anderen valselijk verwijten verdeeldheid en haat te zaaien zijn juist diegenen die nu verantwoordelijk zijn voor de verdeeldheid en haat.

  9. U hebt een twintigtal klachten gehad.
    U bent te dom, lui of opzettelijk negligent (een andere uitleg is er niet) om te zien op sociale media dat HONDERDEN mensen het belachelijk vinden.
    Dit land kampt met andere problemen (Wallonië – mensen nog steeds op straat). Maar dat is uw probleem niet natuurlijk.
    Foei, foei, foei.

  10. Wat een zielige vertoning. De Cats zijn poesjes geworden met gevoelige pootjes. Dat Unia nog eens probeert interessant te doen ligt in de lijn van de verwachtingen. Hoe je een privé gesprek juridisch gaat bestrijden kan enkel geweten zijn door dat totaal overbodig duur clubke.

  11. Tja, Unia is een apparaat dat enkel in gang schiet als de ‘verdachte’ een blanke, mannelijk, hetero en christen is nietwaar.
    In alle andere gevallen zijn ze ‘niet bevoegd’.

  12. En hier gaan onze zuur verdiende Vlaamse belastingen dus naar toe. Een door links correct Vlaanderen overgesubsideerde haatbarak bevolkt door enggeestige hokjesdenkers die menen de waarheid in pacht te hebben voor de poco minderheid die zij vertegenwoordigen. Zegt alles over de maatschappij waarvoor zij staan. Een dictator van de vorige eeuw had hun in de armen gesloten.

  13. UNIA start een dossier over een opgeklopte rel over zatte cafépraat, die niet eens voor onze oren bestemd was, op basis van 20 klachten van o zo politiek gevoelige burgers die niets maar dan ook niets met de zaak te maken hebben. Ik hoef geen woorden meer vuil te maken aan wat ik van UNIA vind. De voorgaande commentaren zijn terzake al duidelijk genoeg.

  14. Schunnige macho-toogpraat, plompverloren opgenomen via een vergeten micro, daar kan ik me niet druk over maken.
    Erger is het afwijkende gedrag van spraakmakende figuren die hun vuile was via mediatieke sturing in het verborgene willen houden.
    Van Samang, Van de Veire, Sean Dondt, Yves Leterme, Cicciolina De Croo, Stevaert, Vangheluwe, procureur Johan Sabbe, Pol Van Den Driessche
    Heeft men bij Unia geen andere katten te geselen?

  15. Waarom zouden Economisch Productieven tot het BNP zo’n massa belasting dienen blijven te betalen onder andere ter financiering van zich inquisitoir de mond te laten snoeren door personeel der Overheid of parastatalen zoals UNIA, waar de Vlaamse Regering pas in maart 2023 uiteindelijk de banden mee zal kunnen doorknippen ? Zouden wij dan masochisten zijn ? Foert ! Restauratie van “Free Speech” dient te volgen na ons electoraal vonnis van 2024 over het huidige “Vrijheid van Meningsuiting” wurgend wanbeleid.

  16. Privaat gesprek vermits betrokkene meende dat het offline verliep. Zelfs als het juridisch niet zou kloppen is de hypocriete heksenjacht buiten proportie. Een storm in een glas lesbisch water.

Plaats een reactie

Delen