Universiteit van Wisconsin betaalt 50.000 dollar om "racistisch" rotsblok te verplaatsen

De campus van de Universiteit van Wisconsin-Madison. Shutterstock

Cultuuroorlog

Universiteit van Wisconsin betaalt 50.000 dollar om “racistisch” rotsblok te verplaatsen

Anton Schelfaut

De Universiteit van Wisconsin heeft 50.000 dollar (omgerekend zo’n 42.500 euro) betaald om een rotsblok te laten verwijderen van haar campus in Madison. Dat gebeurde op verzoek van studenten uit minderheidsgroepen, die het rotsblok beschouwen als een symbool van racisme.

Chamberlin Rock is vernoemd naar geoloog en voormalig rector Thomas Crowder Chamberlin, maar volgens zwarte studenten symboliseert de rots een geschiedenis van discriminatie. In een artikel van de Wisconsin State Journal uit 1925 werd immers met een denigrerende term voor zwarte mensen naar de rots verwezen. Deze term werd in de jaren 1920 vaak gebruikt om te verwijzen naar donkere rotsblokken. Volgens historici van de universiteit zou de Ku Klux Klan in die periode actief geweest zijn op de campus. Dat schrijft de Wisconsin State Journal.

Volgens Juliana Bennett, die de campus vertegenwoordigt in de gemeenteraad van Madison, betekent de verwijdering van het rotsblok een kleine stap in de richting van een meer inclusieve campus. “Dit moment gaat over de studenten van vroeger en nu die onophoudelijk hebben gepleit voor de verwijdering van dit racistische monument”, klinkt het. “Nu is het een moment voor alle zwarte studenten om opgelucht adem te halen, trots te zijn op ons doorzettingsvermogen en te beginnen met genezen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Universiteit van Wisconsin betaalt 50.000 dollar om “racistisch” rotsblok te verplaatsen”

  1. Als waanzin een gezicht krijgt.
    Het wordt steeds moeilijker en moeilijker om het verleden en de geschiedenis te aanvaarden “een moment voor alle zwarte studenten om opgelucht adem te halen…”
    Ik neem aan dat de zwarte studenten dus al jaren met de daver op het lijf daar de lessen hebben gevolgd?
    Het woke en “politiek correcte” gezever zet meer mensen tegen elkaar op, dan ze dichter bij elkaar te brengen.
    De slinger slaat stilaan de verkeerde kant op.

  2. Het symbool van het racisme in de USA is de blanke bevolking naar analogie met het zwart extremisme. Dus moeten circa 200 miljoenen blanken gedeporteerd. De waanzin van niet geëvolueerde negroïde types kent geen grenzen.

  3. In het kader van BLM mocht Barack Oblabla wel een verjaardagsfeestje met 500 gasten geven terwijl de VS kreunt onder de Cuomo- en Biden incompetentie…

    Is dat misschien ook de achtergrond van de uitspraak dat iemand “Zwart ziet van het liegen…”

Plaats een reactie

Delen