(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Vader en 7-jarig zoontje onthoofd bij jihadistische aanval in Nigeria

Sonja Dahlmans

Thomas Wollo en zijn zevenjarige zoontje Nggwe Thomas zijn afgelopen zondag onthoofd door Fulani. Beiden kwamen terug van een koorrepetitie in de Plateau staat.

De vader en zijn zoon waren dichtbij huis, het dorp Tafigana, toen zij werden aangevallen. Dergelijke aanvallen zouden inmiddels bijna dagelijks voorkomen. Juist op zondag wanneer christelijke inwoners naar de kerk gaan of op donderdag als er een markt is, vinden veel van de aanvallen plaats.

De Fulani zouden ook achter de moord op de 27-jarige vrouw Margaret Wakili zitten. Zij ging eten brengen naar haar echtgenoot en werd onderweg aangevallen en vermoord. “Mijn vrouw was zes maanden zwanger”, vertelt haar echtgenoot. “Zij had mij wat eten gebracht en we waren samen aan het werk op de boerderij toen zij acht mannen aan zag komen. Ze waarschuwde me en we sloegen op de vlucht. Zes man gingen achter haar aan, twee mannen achtervolgden mij. Omdat mijn vrouw zwanger was, kon zij niet zo vlug lopen. Terwijl ik een rivier overstak, hoorde ik de mannen ‘Allahoe Akbar, we hebben ongelovigen vermoord, wij moeten nog meer vermoorden’ roepen. Toen realiseerde ik mij dat ze mijn vrouw hadden gedood. Ondertussen schoten ze op mij, maar ik wist te ontkomen.”

Dominee Danlami Yakwoi en zijn twee zoons en een neefje werden op 12 juli dit jaar ontvoerd. Een van zijn zoons kwam twee weken later, op 25 juli, weer vrij en wist te vertellen dat zijn vader was vermoord. Gedurende zijn tijd in gijzeling werd Yakwoi gemarteld. Een christelijke arts, dokter Solomon Nidiamaka, werd ook in juli ontvoerd vanuit het ziekenhuis waar hij aan het werk was. Ook bij deze ontvoering waren de Fulani vermoedelijk betrokken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Vader en 7-jarig zoontje onthoofd bij jihadistische aanval in Nigeria”

Plaats een reactie

Delen