Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Verplichte vaccinatie voor indooractiviteiten in New York

Wijnand Meeus

New York voert voor alle indooractiviteiten de verplichte vaccinatie in. Indien je optredens wil bijwonen of zelfs simpelweg een restaurant of fitnesscentrum wil bezoeken moet je daarvoor een bewijs van vaccinatie tegen het coronavirus voorleggen. Ook alle werknemers moeten verplicht worden gevaccineerd. Dat maakte burgemeester Bill de Blasio bekend.

Het programma start volgens de krant The New York Times later deze maand. De echte handhaving volgt vanaf halfweg september, wanneer de schoolpoorten normaal gezien weer opengaan en een pak meer mensen terugkeren naar kantoor in Manhattan. New York is als eerste in de Verenigde Staten die zo’n extreme maatregelen treft. Concreet zal de stad een pas met den naam  ‘Key to NYC Pass’ invoeren als bewijs van vaccinatie. Er is geen mogelijkheid om met een negatieve test zo’n pasje te krijgen.

Burgemeester de Blasio kijkt streng toe op zijn bevolking en trof al verschillende extreme maatregelen om een derde golf te vermijden in New York. Zo eiste hij voordien al dat al het stadspersoneel zich liet vaccineren of een wekelijkse coronatest onderging. Daarnaast bood hij ook een premie van 100 dollar, ongeveer 84 euro, aan iedereen die zich liet vaccineren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Verplichte vaccinatie voor indooractiviteiten in New York”

Plaats een reactie

Delen