Chris Janssens (Belga)

Chris Janssens (Belga)

Uncategorized

“Versoepelingen in Vlaanderen mogen niet worden tegengehouden”

Wijnand Meeus

Het Vlaams Belang wil niet dat Vlaanderen gestraft wordt voor de de achteroplopende vaccinatiecampagne in Wallonië en Brussel. “De regio’s moeten nu eindelijk het heft in handen nemen en op eigen maat maatregelen nemen”, klinkt het bij fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang).

“De coronamaatregelen waren bedoeld om de ziekenhuizen te ontlasten en de kwetsbaren te beschermen”, zegt Janssens. “Nu aan beide doelstellingen is voldaan is er niets meer dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) nog kan tegenhouden om tot versoepelingen over te gaan.” De partij begrijpt niet waarom Jambon de mensen uit al de zwaar getroffen sectoren nog tot september wil laten wachten.

Er zijn grote verschillen op te merken in de vaccinatiegraad tussen Vlaanderen aan de ene kant en Brussel en Wallonië aan de andere kant. In Wallonië heeft 78 procent van de volwassen bevolking al een eerste prik gehad, in Brussel is dat slechts 61 procent. Vlaanderen loopt sterk aan kop met zijn 90 procent aan volwassenen die al een eerste maal is gevaccineerd. Bijna 78 procent is zelfs al tweemaal ingeënt.

“Het gaat uiteraard niet op om in deze omstandigheden het hele land opnieuw uniforme maatregelen op te leggen”, vervolgt Janssens. “De regio’s moeten nu eindelijk het heft in handen nemen en op eigen maat maatregelen nemen. Vlaanderen moet nu een eigen koers varen en absoluut de nodige versoepelingen inzetten. Minister-president Jambon moet daarvoor zeker niet wachten tot wanneer later deze maand het volgende Overlegcomité plaatsvindt. Tot op heden heeft zijn aanwezigheid daar toch geen enkel verschil gemaakt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over ““Versoepelingen in Vlaanderen mogen niet worden tegengehouden””

  1. De gouverneur van Antwerpen Cathy Berx was niet te beroerd om de avondklok in Antwerpen (onterecht) op te leggen.
    Als de cijfers er voor Vlaanderen goed uit zien, en als aan de gestelde voorwaarden (door Jambon en de …logen, …ticussen, en andere …isten) voldaan is, is de Vraag van Chris Janssens meer dan terecht. Tijd voor actie “sterke” Jan, zelfs MVR zei het al.
    Of zou MVR gewaar worden dat er st*nt aan de knikker is???

  2. Toen een aantal wetenschappers reeds begin vorig jaar stelden dat een Rt-PCR test een onbetrouwbaar instrument was omdat het geen onderscheid kan maken tussen een acute of historische besmetting, werden ze versleten als complotdenkers. Waarom blijft men de maatregelen baseren op waardeloze testen JJ

Plaats een reactie

Delen