Donald Trump. Foto Shutterstock

Donald Trump. Foto Shutterstock

Uncategorized

“Vertrek VS uit Afghanistan is grote vernedering”

Wijnand Meeus

Sinds het vertrek van de Amerikaanse troepen in Afghanistan heeft de Taliban vrij spel in het land. Voormalig Amerikaans president Donald Trump noemde de beslissing van president Joe Biden zaterdag een ‘grote vernedering’.

“De grootste vernedering qua buitenlands beleid”, klonk het zaterdag bij Donald Trump. “Bidens mislukte vertrek uit Afghanistan is de meest verbazingwekkende vertoning van onbekwaamheid door een nationale leider.” Tijdens het presidentschap van Trump werden er onderhandelingen gevoerd tussen Amerika en de taliban over de terugtrekking van Amerikaanse troepen. Maar volgens Trump heeft Biden zich niet gehouden aan dat plan dat werd opgesteld door het kabinet. “Dit was geen terugtrekking, dit was een totale overgave”, klinkt het.

We hadden eervol weg kunnen gaan. Dat hadden we moeten doen. In plaats daarvan gaan we met het tegenovergestelde van eer weg”, vertelt de voormalig president verder. Trump zei eerder deze week al dat Biden moet aftreden omwille van de manier waarop hij de Afghaanse crisis heeft aangepakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over ““Vertrek VS uit Afghanistan is grote vernedering””

  1. Waar zijn die Trump-vervloekers nu??? Vele leiders waren bang van Trump en diens onverwachte handelingen. Biden heeft zich op-en-top belachelijk gemaakt, gaat in volle crisis op verlof en stuurt zijn poes naar het verre oosten…Als dat “leadership” is…Ik moet hiervan kotsen!

Plaats een reactie

Delen