De bestorming van het Capitool. Foto Shutterstock

De bestorming van het Capitool. Foto Shutterstock

Uncategorized

Vier agenten betrokken bij bestorming Capitool pleegden zelfmoord

Simon Segers

Vier agenten die aanwezig waren op de bestorming van het Capitool in januari hebben zelfmoord gepleegd. Op dit moment loop in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een onderzoek naar de gebeurtenissen van dit incident.

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden buigt een commissie zich sinds vorige week over de bestorming van het Capitool op 6 januari eerder dit jaar. Toen drongen aanhangers van president Trump de zetel van de volksvertegenwoordiging in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. binnen. Op deze manier wilden de betogers het signaal geven dat ze het niet eens waren met de uitslag van de presidentsverkiezingen. Het onderzoek moet nu uitwijzen welke rol Trump heeft gespeeld in het incident. De commissie wil hiervoor een nauwgezette reconstructie van die dag maken. “We moeten weten wat elke minuut van die dag in het Witte Huis heeft plaatsgevonden”, aldus een van de leden.

Dinsdag legden vier agenten die betrokken waren in het neerslaan van de bestorming getuigenissen af over hun ervaringen van het gebeuren. Twee andere agenten pleegden kort na 6 januari zelfmoord. Ook een derde agent stapte later uit het leven, net als een vierde agent vorige maand.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Vier agenten betrokken bij bestorming Capitool pleegden zelfmoord”

  1. Volgens de linkse VRT hielpen de agenten bij de bestorming terwijl ze gewoon slachtoffer waren. Met een Soenens als correspondent is prietpraat een vaste gewoonte. Drie keer geloof ik dat hij de val van Trump voorspelde, er is niks van gekomen. En precies hij wou destijds, voor ze hem naar de VS verbande, het klootjesvolk opvoeden.

Plaats een reactie

Delen