Strand van Oostende. Foto Photonews

Strand van Oostende. Foto Photonews

Uncategorized

Vijf personen uit het water gered in Oostende

Wijnand Meeus

In Oostende zijn zaterdagmiddag vijf personen uit zee gered door de strandredders. De vijf kwamen in problemen door de onderstroom. Drie van hen werden naar het ziekenhuis overgebracht ter controle. Het incident deed zich op ongeveer dezelfde plaats voor als het ongeval op 12 augustus waarbij een 17-jarige jongen uit Ukkel verdronk.

“Niemand is er ernstig aan toe. Wel zijn drie personen, jongeren van rond de 16 jaar, ter controle naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze mogelijk water hadden binnengekregen”, klinkt het bij de hoofdredder. “Tijdens de interventie is de rode vlag gehesen en moest iedereen uit het water om de veiligheid van de andere badgasten te garanderen.”

Het incident vond plaats rond 12 uur in de bewaakte zone tussen de Westelijke strekdam en het casino, officieel het Groeistrand. De tieners lieten zich verrassen door de onderstroom die hun meetrok in de zee. Vorige week gebeurde een gelijkaardig incident waarbij een 17-jongen omkwam. De jongen kon niet zwemmen. Zijn lichaam werd ondanks een grootschalige zoekactie pas uren later aangetroffen. Alle hulp kwam te laat. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Vijf personen uit het water gered in Oostende”

  1. Vooral leren dat de zee geen kalm watertje is, zelfs niet voor wie wel kan zwemmen. En eens googelen op ‘muistroom’. Leer je kinderen niet in zee te zwemmen bij aftrekkend water, bij sterke wind, bij springtij, naast golfbrekers. Omdat dit stromingen geeft die zelfs goede zwemmers in de problemen kunnen brengen.

Plaats een reactie

Delen