Vlaams Belang Kamerlid Wouter Vermeersch. Foto Photonews

Vlaams Belang Kamerlid Wouter Vermeersch. Foto Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang in beroep tegen moskeevergunning

Wijnand Meeus

Het beroep van Vlaams Belang, tegen een vergunning van de stad Kortrijk om een vroeger handelspand om te bouwen tot religieus en cultureel centrum, is door de deputatie van de provincie West-Vlaanderen ontvankelijk verklaard. Op 23 november staat een hoorzitting gepland. Daarnaast wil Vlaams Belang ook een betoging houden tegen de beslissing van het stadsbestuur.

Eind juni besliste het stadsbestuur van Team Burgemeester, Vooruit en N-VA in Kortrijk om een vroeger Bio-Planet in de Brugsesteenweg 65 om te bouwen tot een moskee. Vlaams Belang kant zich tegen die beslissing. “Er werden dankzij Vlaams Belang 825 bezwaren ingediend tegen de vergunningsaanvraag voor de moskee, maar deze werden door het stadsbestuur zomaar van tafel geveegd”, zegt Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). “Het stadsbestuur van Kortrijk is over deze moskee rechter en partij tegelijk. We twijfelden daarom geen seconde om meteen in beroep te gaan bij de provincie.”

Op 27 augustus verklaarde de deputatie van West-Vlaanderen het beroep volledig en ontvankelijk.  De deputatie heeft nu 120 dagen om een beslissing te nemen over dit beroep. Er zal op 23 november een hoorzitting plaatsvinden in het Provinciehuis in Brugge. “Momenteel worden de vereiste adviezen in deze beroepsprocedure ingewonnen, ter voorbereiding van het verslag van de provinciale omgevingsambtenaar. De vermoedelijke beslissing van de deputatie over de vergunning voor de moskee wordt dit jaar net voor Kerstmis verwacht”, aldus Vermeersch. 

Verder zegt het Vlaams Belang een betoging op poten te willen zetten. Als het aan Vlaams Belang ligt, komt daar geen moskee. We zullen er kosten noch moeite voor sparen. De buurt en de Kortrijkzanen kunnen op ons rekenen. Nu we juridisch alles uit de kast halen om dit waanzinnige project tegen te houden, gaan we ook politiek de druk verder opvoeren. Het is tijd om opnieuw op straat te komen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

17 gedachten over “Vlaams Belang in beroep tegen moskeevergunning”

  1. In Sterrebeek (Zaventem) werd een bouwvergunning geweigerd wegens kennelijke overlast voor de buurt, na ontvangst van een petitie met 700 handtekeningen. Toevallig een CVP bolwerk. En ja, de buurt beschikt niet over voldoende parkeercapaciteit. De tijd dat de gelovigen te voet naar gebedshuizen trokken is blijkbaar voorbij.

  2. Mohammedanisme is geen vredelievende cultuur, maar een cultuur van onderwerping aan Allah en de sharia. Wie dat niet geloofd kan best de Caïro-verklaring (5 augustus 1990) van de mensenrechten in de islam eens nalezen. Zo te vinden op google.

  3. De Bestendige Deputatie van West Vlaanderen heeft het beroep volledig en ontvankelijk verklaard. Een beroep is maar volledig als het ook argumenten bevat.
    Dus ik begrijp jouw opmerking niet.Mvg.

  4. Hoeveel argumenten wil je? Ik zou zeggen: ga eens een moskee binnen in een zomerkleedje en kijk hoe je behandeld zal worden als vrouw. We zijn een land waar man, vrouw, homo, transgender…iedereen gelijk is en een moskee is het mooiste voorbeeld van het niet respecteren van de gelijkheid van mensen.

  5. QUOTE: Het stadsbestuur van Kortrijk is over deze moskee rechter en partij tegelijk!
    Gezien de klacht ontvankelijk is verklaard mag ik er van uitgaan dat VB toch wel argumenten heeft? Ik denk niet dat Moslims te klagen hebben over mensenrechten, terwijl deze sujetten de christelijken in hun regio brutaal uitmoorden krijgen ze hier kost, inwoon, leefloon en een vrijgeleide… Af en toe een gratis entertainment, en natuurlijk in sommige gevallen op Hotel… Hoe durf jij spreken van mensenrechten? De schaamte voorbij!!!

  6. Dat is eenvoudig met alle oproepen tot haat en geweld in hun basiswerken die zelfs letterlijk genomen dienen te worden. Alleen spijtig dat onze rechtbanken niet democratisch zijn samengesteld of gecontroleerd, en bevolkt met rechters van voornamelijk linkse signatuur. Daar moeten we dus niets van verwachten tot het te laat is en ze zelf door Islam uit de weg worden geruimd.

Plaats een reactie

Delen