Hilde Crevits (Photonews)

Hilde Crevits (Photonews)

Uncategorized

Vlaamse regering en Crevits verliezen geduld met federaal niveau

Pieter Van Berkel

De Vlaamse regering wil een eigen arbeidsmarktbeleid voeren en verliest daarbij haar geduld met de federale regering. Dat maakt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) duidelijk in De Standaard.

Een verlanglijstje inzake arbeidsmarktbeleid dat Crevits naar haar federale tegenhanger Pierre-Yves Dermagne (PS) stuurde bleef vooralsnog onbeantwoord. “‘De arbeidsmarkt in Vlaanderen staat vandaag roodgloeiend”, waarschuwt Crevits.

Hoewel de arbeidsmarkt een Vlaamse bevoegdheid is, zijn er een heleboel belangrijke bevoegdheden – met name inzake eindeloopbaanbeleid – die federaal liggen. Crevits maakt namens de Vlaamse regering duidelijk dat ze af wil van de eenzijdige federale aanpak. “In het federale regeerakkoord staat dat er asymmetrische samenwerkingsakkoorden gesloten zouden worden”, aldus Crevits. “Wel, ik wil er nu één hebben. Blijft dat gewoon een ­belofte op papier of zal ze haar ­beloftes waarmaken?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Vlaamse regering en Crevits verliezen geduld met federaal niveau”

  1. De Vlaamse wil een eigen arbeidsmarktbeleid voeren (sic). Wanneer gaan we lezen dat ze zo’n beleid effectief voert ? Vlaamse politici zijn blijkbaar alleen assertief tegen het eigen volk en dan nog bij voorkeur met het innen van verkeersboetes.

  2. De eis om eigen beleid te maken voor “Werk” bestaat al lang. Dat Vlaanderen voor de arbeidsmarkt een heel andere dynamiek heeft dan de twee andere gewesten, Wallonië en Brussel, is een open deur intrappen. Conclusie: In België bereiken de Vlamingen niets met binnen de lijnen te kleuren. Hoelang nog gaat de Vlaamse regering zich als bedelaars gedragen?

Plaats een reactie

Delen