Vogue magazine. Foto Shutterstock

Vogue magazine. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Vogue voor tieners: “Generatie Z is ontgoocheld in kapitalisme en blanke suprematie”

Simon Segers

In de tienerversie van het Amerikaanse modemagazine Vogue staat deze maand een artikel van de 17-jarige Calla Walsh. Hierin roept de jonge activiste haar generatiegenoten op om mee te werken aan een socialistische toekomst.

“Ik ben een 17-jarige socialist. Het wereldbeeld van mijn generatie is gevormd door een fascistische president, een pandemie, economisch verval en een historische opstand voor zwarte levens. Deze bepalende gebeurtenissen en bewegingen hebben ervoor gezorgd dat Generatie Z (mensen geboren tussen het einde van de jaren ’90 en ongeveer 2010, red.) meer ontgoocheld is in het kapitalisme en blanke suprematie van de elitestaat dan de oudere generaties. (…) Ik spoor mensen van mijn generatie aan om te bewegen in de richting van een socialistische toekomst”, begon Walsh in Vogue.”

“Winst en uitbuiting”

De jonge auteur sprak verder over haar inzet voor het klimaat: “Ik herkende kapitalisme als de hoofdoorzaak van de klimaatcrisis en ik realiseerde me dat de gerechtigheid voor het milieu waarvoor ik vocht een bedreiging vormde voor de kern van kapitalisme. Een kern die teert op winst en uitbuiting.” Zij hoopt dat vele andere jonge mensen zien dat dit alleen kan leiden naar complete ondergang. “We moeten ons niet alleen organiseren om onze levenskwaliteit te verbeteren, maar om de menselijke soort te redden.”

Walsh is van mening dat de instrumenten voor een machtige interraciale, intergenerationele arbeidersklasse aanwezig zijn. De jonge generatie is nog niet “suf geslagen door het kapitalisme” en kan de koers richting socialisme bewerkstelligen. “Dit is het enige systeem dat ons een levensvatbare planeet garandeert en een leven dat niet geplaagd wordt door economische uitbuiting, verpletterende schulden en raciale kastes.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

15 gedachten over “Vogue voor tieners: “Generatie Z is ontgoocheld in kapitalisme en blanke suprematie””

  1. Socialisme is nochtans in 1989 failliet verklaard en de necro-restanten in Cuba, N-Korea en Pvda-Ptb bewijzen nog elke dag dat het nooit zal werken. Maar wat baten kaars en bril als de domme massa niet zien wil..
    WANT LINKS WERKT AVERECHTS

  2. Socialisme is nochtans in 1989 failliet verklaard en de necro-restanten in Cuba, N-Korea en Pvda-Ptb bewijzen nog elke dag dat het nooit zal werken. Maar wat baten kaars en bril als de domme massa niet zien wil..
    WANT LINKS WERKT AVERECHTS

  3. Socialisme is nochtans in 1989 failliet verklaard en de necro-restanten in Cuba, N-Korea en Pvda-Ptb bewijzen nog elke dag dat het nooit zal werken. Maar wat baten kaars en bril als de domme massa niet zien wil..
    WANT LINKS WERKT AVERECHTS

  4. Socialisme is nochtans in 1989 failliet verklaard en de necro-restanten in Cuba, N-Korea en Pvda-Ptb bewijzen nog elke dag dat het nooit zal werken. Maar wat baten kaars en bril als de domme massa niet zien wil..
    WANT LINKS WERKT AVERECHTS

  5. Die bewuste generatie Z heeft geenn StalinMai, PolPot, enz… gekend en zijn er waarschijnlijk ook niet over ingelicht. Zij weten blijkbaar ook niet dat het een nationaal socialistische partij is die midden vorige eeuw de wereld in brand heeft gestoken. Ze weten eigenlijk niets en denken toch het grote gelijk te hebben

  6. hoe meer dergelijke uitspraken van persoontjes die niet moeten werken voor hun boterham des te beter voor zij die studeren ,werken en zij die graag geld verdienen.Dat soort mensjes tekent hun eigen ondergang ,zwanger op 17 jaar ,op 18 in de jeugdgevangenis en hun kind geadopteerd of in de criminele school waar zij het voorbeeld van hun mama zullen volgen,toekomst verzekerd voor dergelijk volkje

  7. Nog maar juist uit het ei en al gehersenspoeld door het linkse kwaad , ik heb gevochten ? tekst opgesteld door criminelen die de jongeren misleiden en uitbuiten voor hun doelstellingen namelijk het instellen van een rode dictatuur en men weet waar dit meestal eindigt 8 armoede en hongersnood en bovenal aanschuiven voor een brood bij goodwill van een rode bakker !! Dom, dom , oerdom !! en totaal verwend door de kapitalisten !!!

Plaats een reactie

Delen