Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Voorvluchtige Afghaan gelinkt aan verkrachting en moord op 13-jarig Oostenrijks meisje, opgepakt in Londen

Niels Geerinck

Een Afghaanse migrant die vermoedelijk verantwoordelijk is voor verkrachting van een 13-jarig meisje werd aangehouden in Londen. Er liep een internationaal aanhoudingsbevel tegen de 22-jarige verdachte.

De man werd internationaal gezocht nadat hij als vierde verdachte opdook in een zaak rond de 13-jarige Leonie. Het meisje werd op 26 juni in Wenen eerst verkracht en later om het leven gebracht. De man leefde ondergedoken in de Londense buurt waar een grote Afghaanse gemeenschap woont. Het is nog onduidelijk hoe hij naar Groot-Brittannië is kunnen vluchten. “De ondervragingen zullen duidelijkheid bieden over de ontsnappingsroute.”, aldus de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP).

Negatief asielbesluit

De 22-jarige verdachte is absoluut geen onbekende voor de Oostenrijkse autoriteiten. Sinds 2018 kwam hij al driemaal voor omwille van drugsfeiten en werden er 6 aanklachten tegen de man ingediend. Daarbovenop kreeg hij in 2017 al een negatief asielbesluit en werd hij verplicht om het Oostenrijks grondgebied te verlaten. Hiertegen ging de Afghaan in beroep.

Groepsverkrachting van een 13-jarig meisje

De man vormt de vierde verdachte in de moordzaak rond de 13-jarige Leonie. Hij zou op 25 juni samen met 3 andere Afghanen (18, 23 en 25 jaar oud) het meisje hebben ontmoet nabij het Weense Donaukanaal. Vervolgens namen de migranten het meisje mee naar een appartement in de wijk Donaustadt. Aldaar werd het slachtoffer gedrogeerd met een overdosis XTC. Daarna hebben minstens 2 van de 4 Afghanen haar verkracht.

Uit het rapport blijkt dat het 13-jarige slachtoffer het bewustzijn verloor en ook het hart van het meisje ophield met kloppen. Hierop sloegen de daders in paniek en wikkelden ze het meisje in een tapijt. Ten slotte dumpten ze het slachtoffer in een park tegen een boom.

De man zal worden overgebracht naar Oostenrijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Voorvluchtige Afghaan gelinkt aan verkrachting en moord op 13-jarig Oostenrijks meisje, opgepakt in Londen”

  1. Met dank aan het opengrenzenbeleid van de EU kon hij naar Londen vluchten!Onlangs verscheen er een artikel in PAL over de onderzoeker Stijn Bruers (KU Leuven) met als titel:Gesloten grenzen zijn een vorm van discriminatie.Maak het als ouder maar mee dat je kind het slachtoffer wordt van deze kansparels.

Plaats een reactie

Delen