Detlef Scheele - Afbeelding: Bundesagentur für Arbeit

Detlef Scheele - Afbeelding: Bundesagentur für Arbeit

Uncategorized

Voorzitter Duits Arbeidsbureau: “We hebben nood aan 400.000 migranten per jaar om de arbeidsmarkt te vullen”

Niels Geerinck

De voorzitter van het Duits Federaal Arbeidsbureau (Bundesagentur für Arbeit) Detlef Scheele zegt dat Duitsland nood heeft aan ongeveer 400.000 nieuwe immigranten per jaar. Het gaat volgens hem voornamelijk om “het dichten van gaten in de arbeidsmarkt.

“Van verpleegkundigen tot aircotechnici tot logistici en academici, overal heerst een tekort aan arbeidskrachten.”, zo zegt hij. Volgens hem is een toename in migranten meer dan nodig omdat het land bijna geen arbeiders meer kan tewerkstellen. “Men kan wel zeggen “wij willen geen buitenlanders” maar zo werkt het niet. Duitsland heeft bijna geen arbeiders meer.”, zo voegt Scheele toe.

De demografische ontwikkelingen in Duitsland zijn volgens Scheele nefast voor de arbeidsmarkt. Het aantal mensen met een werkbare leeftijd nam dit jaar al men 150.000 af, zo zegt hij. “Het wordt de komende jaren enkel maar dramatischer.”, zo klinkt het. Volgens Scheele ligt de oplossing in -meer- grootschalige migratie.

“Duitse lonen laten kelderen door massamigratie”

De uitlatingen van Scheele botsen op heel wat kritiek. Zo reageert Rene Springer, politicus voor het Alternative für Deutschland (AfD) dat Scheele zichzelf gedraagt als uithangbord voor bedrijven die de Duitse lonen nog meer willen doen kelderen, doormiddel van massamigratie.

Ondanks de uitlatingen van Scheele en een massale toename van migranten in Duitsland, blijkt dat er slechts weinigen hun weg naar de arbeidsmarkt vinden. Zo toont een rapport van Die Welt dat 74 procent van alle geregistreerde migranten geen kwalificaties hebben voor de Duitse arbeidsmarkt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

24 gedachten over “Voorzitter Duits Arbeidsbureau: “We hebben nood aan 400.000 migranten per jaar om de arbeidsmarkt te vullen””

  1. Misschien overwegen om die grote vervuilende bedrijven hun uitbreiding in te perken? Het komt door de grote bedrijven die amper belasting betalen. Laat hen meer belastingen betalen en het volk minder, je zal zien hoe snel die nood aan goedkoop personeel weg is!

  2. Akkoord met hem als het gaat om “geschoolde” arbeiders. Mensen die iets kunnen met hun handen en/of hun hoofd. Mensen die iets willen maken van hun leven en zich niet laten leiden door geloof of eigen cultuur. En net daar wringt het schoentje. Dezen die naar Duitsland en ook naar België komen, zijn enkel op weg naar hier om de voordelen en willen om de haverklap liefst zo snel terug vanwaar ze “gevlucht” zijn… “op vakantie”. Maar eens hier is het hun cultuur dat telt en wij moeten ons maar aan hen aanpassen. Net daarom willen de Duitsers en de EU bevolking in het algemeen niet nog meer ongeschoolde moslims immigranten. Is dat echt zo moeilijk te begrijpen?

  3. Wanneer ik zie wat er hier – en dat zal in Duitsland niet anders zijn – als migrant binnen komt, kan ik me moeilijk voorstellen dat die de door de heer Scheele opgenoemde arbeidsplaatsen gaan invullen. Zeker wanneer je daarbij ook de door Die Welt gepubliceerde cijfers meeneemt.
    En doe daar dan nog de Belgische werkloosheidspercentages van immigranten bij – waarom zou ke gaan werken wanneer je alles gratis achterna gebracht wordt – dan weet je dat het failliet wacht.
    Volgens mij zou het veel goedkoper én beter voor de eigen bevolking zijn om – zoals in enkele Oost-Europese landen – geld en gunsten uit te delen om het eigen geboortecijfer op te voeren zonder dat dit invloed hoeft te hebben op de beroepsactiviteit van vrouwen

  4. Dus je kan er 2.750.000 binnenhalen om die 400000 postjes in te vullen en de rest kan op kosten van de werkende Duitser komen mee profiteren terwijl de werkenden de lonen uithollen. 3x middelvinger: Vervreemding van uw buurt, hogere belasting om die te betalen en terwijl gaat uw loon naar omlaag! Say no more…

  5. Misschien er eens over nadenken om de arbeiders dan uit belgië aan te trekken??
    Dan is Detlef zijn probleem opgelost, en hebben de werklozen uit belgië een job in het land dat de grootste economische motor van Europa is. Dubbele winst dus. Of werkt dat zo niet Detlef??

  6. Het gaat hem vooral om meer, om minder te betalen bij economische groei. In de omgekeerde richting betaalt de burger wel. Begin eerst met de vastgeroeste werklozen te stimuleren in plaats van ongeschoolden te importeren en te onderhouden.

  7. Leert men dan nooit iets uit het verleden ? Dat zoiets de komende generaties belast met talrijke problemen gekoppeld aan migratie ? Als de industrie iets minder hard draait zal het ook wel gaan.

  8. Wat Europa importeert aan menselijk materiaal is natuurlijk allemaal oog gekwalificeerd en geschikt voor onze arbeidsmarkt. Daarom vinden de meesten geen werk, als ze het al willen zoeken. Blijven pamperen is blijkbaar niet de oplossing.

  9. Hij bedoeld bekwame integreerbare vakmensen dus alles behalve de moslims die hier komen aangedrijven. De woke Links/Duitse Overerfbare oorlogsschuld en het bewezen beschavingsoverschot vereist de masochistisch zelfmutilatie door het vergiftigen van de eigen nest en volk. Vandaar geen selectie maar onderwerping aan de chaos.

  10. Dhr. Detlef Scheele zou zich beter eens scheren. Een Braun scheermachine, herinner u het “Duitse rijk van WOII und Braun”, het kost niet veel.
    Hij ziet er niet uit zoals voor een overbetaalde politicus toch zou moeten.
    Migranten hoeven we echt niet, kijk naar Japan, zelfs met een verouderende bevolking scoren zij heel hoog op alle vlak, technologie, wetenschap, enz…
    De EU wil gewoon de omvolking, alles islam, en weg met ons de autochtonen die intussen wel riante weddes en pensioenen betalen van de politici.

  11. ok,400 000,goed en wel,maar dan de 400 001,terug naar afkomst,zonder morren,ze moeten wel hoog opgeleid zijn en onze taal spreken.Afghanistan heeft er veel nodig en ze zullen allemaal welkom zijn,zonder vooroordelen noch geloofsbelemmeringen,allen naar daar,het wordt een modern land op Chinese waarden gebaseerd.Onze toekomst

Plaats een reactie

Delen