Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Winst ING afgelopen kwartaal bijna vervijfvoudigd

Wijnand Meeus

ING heeft het afgelopen kwartaal zijn winst bijna vervijfvoudigd ten opzichte van vorig jaar. De bank heeft aangekondigd na september miljarden te gaan uitkeren aan zijn aandeelhouders. In totaal zal er 3,6 miljard euro worden uitgekeerd via dividend en inkoop van aandelen.

Vorig jaar maakte de bank in dit kwartaal 299 miljoen euro winst, nu is dat wel 1,5 miljard. De winstsprong heeft alles te maken met de coronacrisis. Daardoor moest ING in de vergelijkbare periode vorig jaar nog meer dan 1,3 miljard euro opzij zetten voor leningen die mogelijk nooit meer zouden worden terugbetaald. De bank kan daarnaast op dit moment profiteren van de herstel van de economie.

Verder merkt de bank op dat er net als in het eerste kwartaal een duidelijke toename is van de vraag naar bellegingsproducten. Omdat de spaarrentes momenteel niet veel meer waard zijn en een spaarrekening dus quasi niets meer oplevert, groeit de interesse in dat soort producten. ING kreeg er afgelopen kwartaal daarnaast meer klanten bij die meerdere producten afnemen van de bank.

Uitkeren van de dividenden

Vanaf oktober mogen de banken in de eurozone opnieuw hun aandeelhouders belonen indien hun financiële situatie dat toelaat. De ECB verbood dit om de financiële stabiliteit tijdens de coronacrisis te bewaren. ING zal in totaal 3,6 miljard euro uitkeren. Ook ING België boekte goede resultaten. “In dit bewogen halfjaar zet ING België een sterk resultaat neer”, klinkt het. “De bank rapporteert een resultaat voor belastingen van 349 miljoen euro. Dit is fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, toen een resultaat voor belastingen van slechts 26 miljoen werd geboekt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Winst ING afgelopen kwartaal bijna vervijfvoudigd”

Plaats een reactie

Delen