Bart De Wever. Foto Photonews. © Didier Lebrun/Photo News - 10934333-045

Bart De Wever over woke

Cultuuroorlog

Woordvoerder Bart De Wever: “Bezorgd dat conflict Afghanistan naar Antwerpen geïmporteerd wordt”

Ruben Notteboom

De stad Antwerpen heeft een verhoogde waakzaamheid afgekondigd na de machtsovername van de Taliban in Afghanistan. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt zich namelijk ernstig zorgen. “Onze voornaamste bezorgdheid is dat dit buitenlandse conflict niet naar Antwerpen geïmporteerd wordt”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA), aan de Gazet van Antwerpen.

De wereld kijkt met ingehouden adem en argusogen naar Afghanistan. 20 jaar lang heeft een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten gevochten tegen de Taliban. Duizenden mensen lieten daarbij het leven, raakten gewond of sloegen op de vlucht. 20 jaar strijd lijkt nu in een klap voorbij te zijn, de Taliban is opnieuw aan de macht. De oorlog voelt voor vele Afghanen verloren aan. De wanhoop is duidelijk. Er doen gruwelijke beelden de ronde van mensen die zich aan vliegtuigen vastklemmen, om dan van hoog uit de lucht naar beneden te vallen.

“Ze verspreiden rustig jihad-propaganda vanuit hun nieuw islamitisch centrum in Antwerpen”

Men heeft tientallen vragen, zoals hoe dit kon gebeuren en wiens schuld dit is. Maar daarnaast rijst de vraag ook wat dit betekent voor ons. Een terreurorganisatie die de macht overneemt in een volledig land, zal consequenties hebben. Antwerpen maakt zich alvast zorgen dat het conflict geïmporteerd zal worden.

Jihadexpert Peter Velle waarschuwt op Twitter dat er jihadpropaganda verspreid wordt in Vlaanderen vanuit Antwerpen. “Abdul Hameed en Mohammad Khalil, 2 kopstukken van Pakistaanse jihadbeweging Khatme Nubuwwat, verspreiden rustig verder jihad-propaganda vanuit hun nieuw islamitisch centrum in Antwerpen. De ene ronselt voor de Taliban, de andere voor moslimterroristen in Kashmir!”, schrijft hij.

“Voornaamste zorg is dat conflict naar hier geïmporteerd wordt“, Bart De Wever verhoogt waakzaamheid

Aan de Gazet van Antwerpen reageerde Johan Vermant, de woordvoerder van burgemeester Bart De Wever, op de situatie. Hij beweert dat de “Antwerpse politie op de hoogte is van het bericht van Peter Velle en de situatie opvolgt.” Daarnaast zegt hij dat “Antwerpen waakzaam is. Er leeft een zeer diverse Afghaanse gemeenschap in de stad. De Taliban verheerlijken is verwerpelijk en onze voornaamste bezorgdheid is dat het conflict naar hier geïmporteerd wordt.”

Bart De Wever (N-VA) zelf reageerde op Twitter op de situatie. “De machtsgreep van een terroristische groepering in Afghanistan heeft ook hier een impact. De Taliban promoten religieus, gewelddadig extremisme en voeren handel in wapens en drugs. Een dreigingsanalyse is noodzakelijk. De federale regering moet dringend actie ondernemen,” aldus N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester De Wever.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

11 gedachten over “Woordvoerder Bart De Wever: “Bezorgd dat conflict Afghanistan naar Antwerpen geïmporteerd wordt””

  1. De troepen zijn al aangevoerd, en worden zelfs niet meer het land uitgestuurd! Ze blijven aangevuld worden dankzij VIVALDI, en het gewone werkvolk mag hun onderhouden en de gevolgen ondervinden! Als volgende verkiezing VB genegeerd word echter, dan moet hij nu niet hypocriet komen doen!!!

  2. ” … en onze voornaamste bezorgdheid is dat het conflict naar hier geïmporteerd wordt.”
    Huh ?!?
    Dat het conflict NIET naar hier wordt geïmporteerd, mag dàt de voornaamste bezorgdheid zijn aub?

  3. Europa moet de grenzen sluiten voor dit land, want er zullen zeker Talibanstrijders tussen de vluchtelingen zitten.
    Het westen laat op die manier terug terroristen binnen. Zij doen zich allemaal voor als brave burgers, maar de meeste Afghanen staan achter de Taliban. De enige slachtoffers hierin zijn de vrouwen en meisjes.
    Men wil dit kalifaat ook overbrengen naar Europa, en niemand grijpt in.

  4. Hoelang zijn die Pakistaanse jihadisten reeds in Antwerpen bezig?Was er ook commotie van BDW geweest indien alles nog peis en vree was in Afghanistan en de taliban het niet voor het zeggen hadden?Onze minister van Justitie Van Quickenborne gaat dit wel oplossen wanneer hij terug is van zijn zeilvakantie.

  5. Als de inheemse Europeanen erg veel kinderen zouden maken, zoals de meeste andere volkeren hebben gedaan, is het hier na een tijdje ook oorlog.
    En nu gaan ze andermans overbevolking zelfs ophalen met vliegtuigen, de aarde gaat eraan kapot. Beter is grootschalige anticonceptie in al die landen.

  6. Wat doen ze nu toch allemaal druk. Jaren lang hebben ze moslims en de islam gepamperd en zu maken ze zich zorgen; Als je de de politieke partijen bekijkt allemaal hebben ze moslims in hun rangen want ze zijn toch zo lief en “geintegreerd”. Ik wil hiermee niet zeggen dat het allemaal extrimisten zijn. Enkele hebben zich geintrgreed maar de overgrote meerdetheid niet.

  7. De federale regering moet dringend actie ondernemen,” aldus N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester De Wever (texto). Telkenmale er een maatschappelijk probleem opduikt staat de N-VA machteloos en roept ze om hulp van de federale staat (Belgische regering). Volgens mij ligt het probleem a priori niet alleen bij de instellingen maar vormt de incompetentie van BDW en per uitbreiding van de N-VA VL-regering een belangrijk deel van de problematiek.

Plaats een reactie

Delen