(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Zeven gevaccineerde bewoners in WZC overleden na corona-uitbraak

Pieter Van Berkel

In een woonzorgcentrum in Zaventem zijn zeven volledige gevaccineerde bewoners overleden na een uitbraak van een nieuwe coronavariant. Dat schrijft VRT NWS.

Op 16 juli werden de eerste twee besmettingen vastgesteld in woonzorgcentrum Ten Burg in Nossegem. De uitbraak vond plaats op een afdeling van bewoners met vergevorderde dementie. De volledige afdeling werd in quarantaine gezet. Uiteindelijk hebben 20 bewoners positief getest.

Zeven van de bewoners overleden intussen. Sommige bewoners verkeerden wel al in slechte gezondheid. Toch zijn er ook bewoners overleden die voorheen nog in redelijk goede gezondheid verkeerden.

Alle besmette bewoners waren volledig gevaccineerd tegen het virus. Op één jobstudent na was ook al het besmette personeel gevaccineerd. Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat het om een besmetting met een coronavariant gaat: de Colombiaanse variant.

“Uit onderzoek in Engeland blijkt dat deze variant niet meer ziekteverwekkend is dan de varianten die we al kennen. Maar het is nog heel vroeg dag om daar belangwekkende uitspraken over te doen”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Het is nog geen variant waarover men zich zorgen maakt. Maar het is wel een variant die bijzondere interesse vraagt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Zeven gevaccineerde bewoners in WZC overleden na corona-uitbraak”

  1. Is het nu echt zo moeilijk om te achterhalen wie er op bezoek is geweest die in Columbia is geweest en moeten zij die op bezoek komen ook geen corona pas hebben of mag iedereen overal zomaar binnen lopen word het geen tijd dat men iets zorgvuldiger word in rusthuizen en hospitalen ik heb het nog gezegd in een varkensstal moet je een wegwerpoveral en botten aan doen en in een ontsmettingsbad stappen voor deze te betreden in een hospitaal of rusthuis stappen heel der families zomaar binnen en dat zijn niet altijd de properste

  2. Viroloog Marc Van Ranst. “Het is nog geen variant waarover men zich zorgen maakt. Maar het is wel een variant die bijzondere interesse vraagt.”
    Kan Oppervitrioloog Van Ranst effe de nuance uitleggen tussen ‘ nog geen zorgen maken ‘ en ‘ vraagt bijzondere interesse ‘
    Het blijft me verbazen dat deze obese buikspreekpop van het Regime nog altijd een klankbord krijgt in de media.

  3. De effectiviteit van de vaccins is veel lager dan wat de fabrikant beloofde, en bovendien houden vaccins onderlinge besmettingen dus niet tegen. AstraZeneca is vrijwel waardeloos tegen de huidige δ variant. En Pfizer werkt maar heel kort: in Israël – koploper in vaccinatie -zijn ze nu al begonnen met een derde dosis toe te dienen. België stopt nu met Astra Zeneca (een onrechtstreeks bewijs dat het waardeloos is). Pfizer werkt ook al aan een nieuw vaccin, t ’is wel een kwart duurder… De grote winnaar is: de Farma! Zij zullen ons nog miljarden dosissen verkopen!!!

  4. Ditt is nog maar het begin, rusthuizen zijn sterfhuizen
    De columbiaanse variant heeft niks te maken met Colombia, is gewoon ingespoten dmv vaccin.
    Mensen in rusthuizen leven in de meest ongezonde omstandigheden, worden gewoon in leven gehouden, tot het spaarpotje leeg is, en dan eindigt het.
    Ik heb dat zelf meegemaakt met mijn eigen moeder, in een woord walgelijk, en mensonterend.
    Welkom in de fake-wereld.

Plaats een reactie

Delen