(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Zorgwekkend aantal terugkeerders uit Marokko en Turkije besmet met corona

Pieter Van Berkel

11,7 procent van de reizigers die terugkeren uit Marokko testte in de week van 9 augustus positief op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano waarover de Mediahuis-kranten berichten. Ook vanuit Turkije keren er opvallend veel besmette personen terug.

11,7 procent van de terugkeerders uit Marokko testte positief op het coronavirus. Turkije is het land met het op één na hoogste aantal besmettingen bij reizigers die terugkeren, daar is 4,5 procent van de terugkeerders besmet. Bij alle andere vakantiebestemmingen ligt het aandeel telkens onder de 2 procent.

De cijfers zorgen voor een verhoogde waakzaamheid in steden met een grote Turkse of Marokkaanse gemeenschap. “Veel van hen zijn de voorbije weken naar hun familie met vakantie geweest, zeker omdat dit vorig jaar niet mogelijk was”, zegt Inge Neven, hoofd van de Brusselse ­gezondheids­inspectie in de krant. “De terugkeer is intussen al ­begonnen, maar vooral deze week verwachten we de grootste groep.”

In Brussel zal men controles op de testplicht opvoeren. Vilvoorde zet in op vaccinatie van terugkeerders. In Antwerpen maakt het stadsbestuur zich weinig zorgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Zorgwekkend aantal terugkeerders uit Marokko en Turkije besmet met corona”

  1. Ik vind het toch wel wat verdacht dat men deze cijfers zo snel naar buiten brengt aangezien we bijvoorbeeld heel lang nauwelijks cijfers kregenn over de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië.
    Welke bedoeling zit hierachter?

  2. En of wij uit solidariteit dan nog wat langer met een mondvod willen lopen die geen fluit helpt. Unia heeft alvast een dossier geopend tegen het virus voor het stigmatiseren van een bevolkingsgroep.

  3. Dit is uiteraard geen nieuw gegeven, en dat was vorig jaar ook al het geval.
    Een vaststelling die reeds lang geweten is maar waarvan het “kind” niet bij naam genoemd mocht worden.
    “In Antwerpen maakt het stadsbestuur zich weinig zorgen” Lijkt me nog al logisch, daar hebben we een gouverneur die onnodig als eerste de avondklok oplegde van af 23.00 uur.
    Waarschijnlijk voor herhaling vatbaar volgens het stadsbestuur???

  4. Iedereen soms politici dan weer virologen, of zijn het virologen en soms politici…is hierover weer politiek heel stil. Net als vorig jaar toen de tweede golf ook uit een bepaald deel van België kwam en iedereen rond de pot bleef draaien.

Plaats een reactie

Delen