Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Zware voetzoeker ontploft in Deurne

Wijnand Meeus

Vrijdagnacht vond er in de Palinckstraat in Deurne een zware ontploffing plaats. Daarbij raakte er niemand gewond maar er is wel veel schade aan een van de woningen. Vorig jaar werd diezelfde woning al onder vuur genomen in verband met een conflict in het drugsmilieu. Of er nu opnieuw een link is met het drugsmilieu moet nog onderzocht worden.

“De politie stelde uit voorzorg een veiligheidsperimeter in”, klinkt het bij woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse, net als het gerechtelijk labo voor sporenonderzoek.” Het Antwerps parket maakte zaterdag bekend dat het om een soort zware voetzoeker of ander type vuurwerk ging. Bij de explosie raakte een gevel beschadigd, maar er vielen gelukkig geen gewonden.

In september 2020 openden twee het vuur op hetzelfde pand in de straat, vlak voor het ingaan van de tweede dag van Operatie Nachtwacht. Het pand kon toen gelinkt worden aan Brahim E.M., geen onbekende in het drugsmilieu. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Zware voetzoeker ontploft in Deurne”

  1. waarom worden die niet teruggestuurd naar hun thuisland als ze toch gekend staan,of wil quickie-stickie plaats vrijhouden voor burgers die voor VB of NVA kiezen en hen op sluiten,die zijn immers veel gevaarlijker volgens OCAD

Plaats een reactie

Delen