Zweedse agenten, foto ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Zweedse agenten, foto ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Zweden: schietpartij nabij winkelcentrum in “probleemgebied”, 3 zwaargewonden

Niels Geerinck

In de Zweedse stad Kristianstad deed zich vanmiddag een schietincident voor. In het winkelcentrum Gamlegården, nabij Näsby, werden 3 mensen aangetroffen met zware verwondingen. De wijk waar het incident plaats had noemt de Zweedse politie een “probleemgebied“.

De lokale politie kreeg iets voor 16 uur een melding binnen. Er waren meerdere harde knallen gehoord vanuit het noordelijke deel van Kristianstad. De patrouilles die ter plaatse kwamen, troffen op verschillende plaatsen mensen aan die zwaargewond op de grond lagen. De politie tast momenteel nog in het duister. De dader of daders zijn nog voortvluchtig. “We zijn nu bezig om een overzicht te krijgen van het incident en hoeveel mensen gewond zijn geraakt. We hebben nog veel werk voor de boeg”, zo reageert  Rickard Lundqvist, de woordvoerder van de lokale politie.

De drie mensen die zwaargewond werden aangetroffen betreffen 2 mannen (20 en 30 jaar) en 1 vrouw (60 jaar). De slachtoffers werden zowel binnen als buiten het winkelcentrum aangetroffen. Ze zijn allen naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie bracht speciale eenheden en extra versterking naar de plaats delict. Ze zoeken momenteel naar de dader/daders.

“Probleemgebied”

Het deel van Kristianstad waar de schietpartij voorviel, staat bij de Zweedse politie geboekstaafd als zijnde een “probleemgebied“. Door de sporen van de immigratiecrisis heeft het gebied te kampen met bendeoorlogen tussen migrantenbendes, overlast, drugshandel en een hoge werkloosheidsgraad. De lokale politie zette vorig jaar nog in op het gebruik van drones om “een betere bewaking” te voorzien.

Vorige week werd ook een melding gedaan van een schietincident. De politie vond de nodige stukken die wezen op een geweldsincident, maar er werden geen slachtoffers gerapporteerd of gevonden.

“Het is een gewoonte geworden”

Een vrouw die in de buurt van het winkelcentrum werkt zegt dat de schietpartij niet onverwacht komt, zo vertelde ze aan de krant Kvällposten. “Helaas is het een gewoonte geworden. Natuurlijk wordt het een zorg. Als het ’s nachts begint, is er meestal meer te komen in de dag of de ochtend erna.”, zegt ze. “Er is hier al veel gebeurd. Je bent bang dat je erin betrokken raakt. Alle familieleden maken zich zorgen als ze weten dat je in zo’n gebied als dit werkt.”, zo voegt ze er finaal aan toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Zweden: schietpartij nabij winkelcentrum in “probleemgebied”, 3 zwaargewonden”

Plaats een reactie

Delen