Illustratieve foto. Foto Shutterstock.

Illustratieve foto. Foto Shutterstock.

Uncategorized

100-jarige uit raam gevallen van woonzorgcentrum na mogelijke ontsnappingspoging

Ruben Notteboom

Een 100-jarige vrouw is uit het raam gevallen van woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Pamel, een deelgemeente van Roosdaal. Ze overleefde de val en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De familie heeft een klacht ingediend bij het parket Halle-Vilvoorde. Het parket zal nu onderzoeken of dit een ongeluk was of een ontsnappingspoging.

De vrouw was nieuw in het woonzorgcentrum. Toon van Melkebeek van de Raad van Bestuur van het woonzorgcentrum vertelt aan de VRT dat het ongeval rond 23.00 uur gebeurd is. Ze zou op de vensterbank gekropen zijn toen ze naar beneden viel.

Woonzorgcentrum werd ingelicht door toevallige voorbijganger

Een toevallige voorbijganger ontdekte de vrouw toen hij haar gekreun hoorde. Hij verwittigde het zorgcentrum onmiddellijk en de hulpdiensten kwamen spoedig ter plaatse. Ze werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Aalst.

Men vermoedt dat ze misschien probeerde te ontsnappen, omdat ze tegen andere bewoners had gezegd dat ze niet wilde blijven. Volgens van Melkebeek verbleef ze pas vijf dagen in het woonzorgcentrum, maar had ze al aan andere buurtbewoners verteld dat ze “zo snel mogelijk naar huis wilde”. Het personeel en de directie was hiervan niet op de hoogte.

Ontsnapping of ongeluk?

Daarom verbleef de vrouw op een gewone open afdeling. In principe kan ze gewoon het terrein verlaten als ze daar zin in zou hebben gehad. Daarom rijst de vraag nu of dit wel degelijk een ontsnappingspoging was of een ongeluk. Als ze er zich niet bewust van was dat ze gewoon naar buiten kon stappen, zou ze wel eens kunnen hebben geprobeerd te ontsnappen langs het raam.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

5 gedachten over “100-jarige uit raam gevallen van woonzorgcentrum na mogelijke ontsnappingspoging”

  1. Het lijkt me of de familie geen zin meer had om deze hoogbejaarde dame zelf te verzorgen. De dame in kwestie had waarschijnlijk ook geen zin in een verzorgingstehuis. Een schrijnend voorbeeld van de moderne geldmaatschappij. De solidariteit die vroeger bestond tussen kinderen en ouders, om voor elkaar te zorgen, is geëconomiseerd. Met geld koopt men zijn zorgverantwoordelijkheid af.
    Mijn grootvader leefde bij ons thuis. We hadden het echt niet breed. Mijn moeder was een alleenstaande weduwe en toch zorgde zij voor haar vader. Ondertussen is de zorg uitbesteed aan derden. Hoe goed die derden de zorg voor anderen ook waarnemen, niets kan het warme nest van de eigen familie vervangen. De familie die klacht wil neerleggen zou zich in de eerste plaats moeten afvragen wat zij gedaan hebben om hun familielid te verzorgen. In ieder geval moesten ze haar niet in een verzorgingstehuis plaatsen. Daar was ze blijkbaar niet gelukkig. We worden een bedorven maatschappij van mensen die hun verantwoordelijk ontvluchten en de schuld willen leggen bij anderen die hun uiterste best doen om de boel op orde te houden. En in dit geval worden zij nog eens kind van de rekening. Komaan zeg.

  2. Ik heb eens twaalf dagen in het Jessa ziekenhuis te Hasselt gelegen. Twaalf dagen aardappelen!!!!!! Sinds die tijd eet ik nog maar één keer per week aardappelen. Ik eet wel “bewerkte” aardappelen, zoals frites en puree, dat dan weer wel. Maar het feit dat het eten niet te eten is in ziekenhuizen is zéér juist. Lag toen naast een 86 jarige ouderwetse vakslager die zich verheugde op een biefstuk… Nou, het was één pees…

Plaats een reactie

Delen