Protestmars in Parijs tegen de Pass Sanitaire. Foto Shutterstock

Protestmars in Parijs tegen de Pass Sanitaire. Foto Shutterstock

Uncategorized

120.000 mensen op straat tegen pass sanitaire in Frankrijk

Simon Segers

Zaterdag vonden in Frankrijk opnieuw vele protesten plaats tegen het coronapaspoort. Ongeveer 121.000 mensen kwamen hierbij op straat. De Franse politie voerde ook enkele tientallen arrestaties uit.

Het is ondertussen de 9e week waarin vele Fransen massaal op straat trekken tegen de coronapas. De regering voerde deze reeds in juni in, maar in juli werd een geldige pas noodzakelijk om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld horeca en evenementen. Al wie niet gevaccineerd is, moet een bewijs van een recente negatieve test of immuniteit kunnen voorleggen om een geldige pass sanitaire te hebben. Voor vele burgers is dit een feitelijke verplichting tot vaccinatie waarmee ze het niet eens zijn.

Vandaag trokken ongeveer 121.000 Fransen op straat op meer dan 200 verschillende locaties. In Parijs vond de grootste demonstratie plaats, met ongeveer 19.000 deelnemers. In totaal werden daar ook 70 mensen gearresteerd, voornamelijk omdat zij het verkeer hinderden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “120.000 mensen op straat tegen pass sanitaire in Frankrijk”

  1. En hopelijk groeit dit verzet tot in de miljoenen. Dan een massale stormloop op de flikken en de regering en het recht in eigen handen nemen. Pas dan kun je de vrijheid terug winnen.

  2. Beste Pallieterke,
    Ik woon bijna 40 jaar in Frankrijk en volg het Nieuws niet meer op de nieuwskanalen maar op de alternatieve media.
    De 9 achtereenvolgende betogingen tegen de vaccinatiepas worden op de alternatieve media goed gedocumenteerd en zoals zaterdag ll. reeds in meer dan 300 steden in Frankrijk gehouden. Wat ik kan vaststellen in mijn departement Ardèche is dat zelfs in kleine steden meer dan 400 betogers zich kenbaar maken. De grote media spreken over de laatste betogingen over 121.000 deelnemers dat zijn dus in totaal 400 betogers per stad. Daarom kunnen we eerder spreken over meer dan 1.000.000 deelnemers want in de grootsteden liepen er al meer honderd duizenden.
    Vlaamse groet
    Rik

  3. Ik was vorige week in Frankrijk.
    Goed voorbereid met mijn Covid-Save app en QR code.
    Niemand heeft mij gevraagd om die te tonen. niet aan de grens, niet in de restaurants of in de supermarkt

Plaats een reactie

Delen