Foto ter illustratie -Afbeelding: Shutterstock

Foto ter illustratie -Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

15-jarige jongen neergestoken en overleden in Oostkamp: 11 jongeren opgepakt

Niels Geerinck

In het West-Vlaamse Oostkamp bij Brugge overleed vrijdagavond een 15-jarige jongen. Het slachtoffer zou zijn neergestoken door een andere tiener op een verjaardagsfeest. Volgens de politie werden er tot nu toe 11 andere jongeren ook opgepakt. Momenteel vinden de verhoren plaats.

De steekpartij vond plaats rond 21u30 in de Nieuwenhove wijk. Daar stak een 19-jarige het 15-jarig slachtoffer dodelijk neer tijdens een verjaardagsfeestje. Het parket van Brugge wil voorlopig nog niets kwijt over de exacte omstandigheden van het voorval.

Er werd enkel bevestiging gegeven dat het gaat om een gewelddadig overlijden. “Er werden arrestaties verricht en het onderzoek loopt nog.”, aldus het Brugse parket.

Arrestaties

Uit de voorlopig beschikbare informatie blijkt dat het merendeel van de aanwezigen op het feestje, de plaats hebben ontvlucht. Twee feestvierders bleven in shock achter en twee anderen kwamen zich na een tijd vrijwillig aangeven op de plaats van de feiten.

Zeven andere arrestaties volgden later op de avond. In totaal worden er nu elf verhoren afgenomen.

Wat de aanleiding van het incident was of hoe de verhouding tussen de dader en het slachtoffer was, is nog niet duidelijk. Het parket zal in de namiddag verder communiceren over de zaak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

11 gedachten over “15-jarige jongen neergestoken en overleden in Oostkamp: 11 jongeren opgepakt”

  1. Neen, want mocht dit Jan, Piet, Joris of Corneel zijn dan stonden ze al na 5 minuten met naam,toenaam en adres in de kranten met een ganse beschrijving over hun vermeend racistisch verleden en omgeving. Ik kan nu al voorspellen dat we enkel de initialen van hun naam zullen kennen en dat we heel hard zullen moeten zoeken om de juiste toedracht te kennen.

  2. Die 15-jarige jongen kwam in volleerde maffiastijl, gewapend en met twee kompanen, efkes een drugsschuld innen. Echt ne sympathieke gast die de maatschappij beter kwijt dan rijk is. Wat moest ervan komen als die volwassen zou zijn.

  3. Hij deed wel eens wat met drugs maar niet zo erg. Hij haalde al eens kattenkwaad uit waarvoor hij zich moest verantwoorden voor de jeugdrechtbank. Sinds wanneer houdt de rechtbank zich met kattenkwaad bezig? Straks gaan ze nog beweren dat zijn zwaarste misdrijf bellekentrek was.

Plaats een reactie

Delen