Foto Shutterstock

Uncategorized

16-jarige christelijke voorganger in India aangevallen met zuur

Sonja Dahlmans

Een jonge christelijke voorganger in India werd eind augustus het slachtoffer van een zuuraanval. De jongen liep ernstige brandwonden op. Zijn lichaam werd tijdens de aanval met zuur voor meer dan 85 procent verbrand.

De jongen en zijn familie bekeerden zich ongeveer twee jaar geleden tot het christendom. Hij organiseerde dagelijkse gebedsbijeenkomsten in zijn huis. Meerdere malen werd hem verzocht hiermee te stoppen door radicalen, maar hij weigerde hieraan gehoor te geven. Volgens zijn familie zijn de daders te vinden onder de radicale Hindutva-nationalisten, een groepering die van het multiculturele India een etnisch hindoeïstisch land wil maken.

De zuuraanval gebeurde toen de jongen boodschappen ging doen. Het slachtoffer is in ernstige toestand in het ziekenhuis opgenomen voor meerdere behandelingen. Er zijn onder andere bloedtransfusies nodig.

De aanval op de jonge voorganger staat niet op zichzelf. Volgens een pas gepubliceerd rapport zijn er in het eerste halfjaar van 2021 reeds 145 incidenten van christenvervolging geweest waaronder drie moorden, 22 aanvallen op kerken en 20 gevallen van verbanning. Christelijke voorgangers zoals priesters of clerici zijn vaak het doelwit hiervan. Deze week nog werd een priester in Raipur door een woedende menigte ernstig mishandeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “16-jarige christelijke voorganger in India aangevallen met zuur”

Plaats een reactie

Delen