4 gewonden bij aanslag op Pakistaanse kerk

Christelijke gemeenschap in Pakistan. Shutterstock

Uncategorized

4 gewonden bij aanslag op Pakistaanse kerk

Sonja Dahlmans

Een groep van zwaar bewapende, islamitische mannen heeft maandag het vuur geopend op een kerk in de Pakistaanse stad Lahore. Daarna vuurden zij hun kogels af op de huizen van christenen die vlak bij de kerk wonen. Er vielen geen doden.

Volgens een ooggetuige, Asif Masih, schoten de overvallers zonder specifiek doel op de kerk. Vervolgens richtten zij hun wapens op de huizen van christenen in de buurt. Toen de schutters hem zagen, werd Masih in beide dijbenen geschoten: “Ik kon mezelf met moeite mijn eigen huis binnen slepen en deed de deur op slot, maar dat weerhield de aanvallers er niet van om te blijven schieten. Ik hoorde hen roepen dat zij geen christen in de buurt zouden sparen en onze kerk in brand zouden steken.” Eén van de andere slachtoffers is een zes maanden zwangere vrouw die in haar been werd geschoten.

De aanvallers zouden in de christelijke buurt honderden kogels hebben afgevuurd met een AK-47. Meerdere mensen belden om half drie ’s nachts naar de politie om de aanval te melden, maar deze arriveerde pas de volgende ochtend. Volgens een christelijke advocaat, Javed Gill, doen er verschillende verhalen de ronde over het gebeuren. De aanslag zou een vergeldingsactie zijn vanwege een geschil om een meisje. Anderen zeggen dat de schutters ontevreden waren met de aanwezigheid van een kerk in de buurt. Terwijl alle ogen gericht zijn op buurland Afghanistan, melden christenen in Pakistan dat geweld tegen hen almaar toeneemt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen