Eindhoven. Foto Shutterstock

Eindhoven. Foto Shutterstock

Uncategorized

9 jihadistische terreurverdachten gearresteerd in Eindhoven

Simon Segers

In de Nederlandse stad Eindhoven heeft de politie negen mannen opgepakt die ervan verdacht worden een terroristisch aanslag te plannen. Een van hen is geboren in Afghanistan.

De betrokkenen zijn 18 tot 31 jaar oud en zouden volgens het openbaar ministerie sympathiseren met het jihadistische gedachtengoed van Islamitische Staat (IS). Alle negen zijn in het bezit van de Nederlandse nationaliteit, hoewel een van hen in Afghanistan geboren is. Zij worden verdacht bezig te zijn geweest met de voorbereiding en training voor een terroristisch misdrijf en deelname aan een terroristische organisatie.


PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “9 jihadistische terreurverdachten gearresteerd in Eindhoven”

  1. Hopelijk worden ze berecht door een Nederlandse rechter die niet politiek benoemd is, zoals in België een zekerheid zou zijn en waar de zwaarste straf een aanpassing aan hun uitkeringen zou zijn (meer dan waarschijnlijk in de positieve zin…ze moeten zich immers koest houden).

  2. De acht die in Nederland wonen zijn ook van Afghaanse komaf. Kunt u nagaan met hoeveel haat t.o.z. het Westen deze, nu volwassen, kinderen door hun Afghaanse ouders zijn opgevoed.

Plaats een reactie

Delen