Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Cultuuroorlog

Abou Jahjah over woke-column Dalilla Hermans: “Dogmatisme druipt ervan af”

Simon Segers

De politieke activist Dyab Abou Jahjah heeft zich op Twitter kritisch uitgelaten over woke-opiniemaker Dallila Hermans. De Rwandees-Belgische auteur had in haar column in De Standaard uitgehaald naar de hoofden van organisaties, mediaplatformen en redacties: “Als je erkent dat je team of wat je produceert geen doorsnede van de superdiverse maatschappij ver­tegenwoordigt, moet je je conclusies trekken”, aldus Hermans.

Dalilla Hermans is al enkele jaren een “antiracistisch” activist en voorvechter van diversiteit en inclusie. In haar laatste column in De Standaard vertelde ze over haar aanwezigheid op een superdivers evenement. Dit deed haar realiseren wat een verademing een bijeenkomst kan zijn waarin niemand behoort tot een meerderheid of minderheid.

Zuurstof voor creativiteit

Hermans gelooft echter dat het in Vlaanderen niet de juiste kant opgaat op vlak van diversiteit. “In plaats van méér mensen uit minderheidsgroepen aan te trekken, is er in stilte een omgekeerde beweging bezig. Ze zijn weg aan het lopen, hun eigen ding aan het doen. Begrijpelijk. Maar het doel zou moeten zijn het gevoel te creëren dat er geen meer- of minderheden meer zijn. Want dat gevoel is bevrijdend. Dat maakt het speelveld effen, en geeft zuurstof aan creativiteit, debat, en kennisdeling. En daar staan we in Vlaanderen ver van”, schreef ze in haar column.

Niet oneindig kansen

Ze is echter duidelijk overtuigd dat leiders van allerhande organisaties onvoldoende selecteren op diversiteit. “Als je vaststelt dat er in je tele­foon niet minstens vijf nummers staan van mensen van kleur, vijf nummers van mensen met een beperking, van mensen die neurodivergent zijn, tot de lgbti-gemeenschap behoren of die niet tussen de 25 en 45 zijn, is er een probleem”, vervolgde de activiste. “Het is al lang geen kwestie meer van minderheden een zitje aan de tafel­ of ‘kansen’ te geven. We willen niet meer aanschuiven aan homo­gene tafels, en blijven jullie ook niet onein­dig kansen geven.”

Keep it fair

Abou Jahjah reageerde op Twitter dat hij het lastig heeft om Hermans’ opinies te lezen. “Ik kan de columns van Dalilla Hermans bijna nooit uitlezen. Dogmatisme druipt ervan af. Maar hier spreekt ze mediaplatformen aan. Ik vind het een wereldvreemde stelling, maar het zo knippen creërt de indruk dat ze dit van alle burgers verwacht. Dat zegt ze dus niet. Keep it fair.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

27 gedachten over “Abou Jahjah over woke-column Dalilla Hermans: “Dogmatisme druipt ervan af””

  1. Ga toch lekker naar Rwanda kind. Is dat niet je thuisland, daar waar ze 800.000 mensen hebben afgeslacht gewoon omdat ze tot de verkeerde stam behoorde? Ga daar de les wat spellen Chiquita girl.

  2. ik heb veel telefoonnummers en weinig “vrienden.”
    En het is mijn vrije keuze dat zo te houden.
    Net zoals er zijn die menen te mogen bepalen hoe ik gezond moet blijven, is deze dame evengoed een controle-freak, als ze verwacht dat zij mag bepalen wie mijn vrienden zijn.
    En neen, ik heb géén transgender, albino-afrikaan, met pleinvrees van 41 als vriend. Of vriendin.

  3. Ik heb nooit hoog opgelopen met Abouu Jaja maar,ik moet ruiterlijk toegeven dat hij de laatste tijd met zijn uitlatingen naar de woke adepten en poco’s in mijn achting is gestegen.

  4. Dat Dalila maar snel weer onder haar steen kruipt! Wat een onzin kraamt ze wel niet uit? Heeft ze misschien een slechte jeugd gehad of zou die gewoon zo zijn? In ieder geval een goede therapie zou haar goed doen want volgens mij zit ze met een psychose als ik dit zo lees…

  5. Mag ik mevrouw opmerken dat in haar thuisland in 1994 er bijna 1 miljoen mensen zijn afgeslacht omdat ze tot de verkeerde stam behoorden. En nu komt u ons hier de les spellen dat we andere stammen moeten liefhebben, na hoeveel doden? Het ware dus beter, efficiënter en vooral eerlijker dat u onmiddellijk terug naar uw thuisland vertrekt en daar uw soortgenoten de les spelt. Kom ook niet meer terug vooraleer u uw nobel werk tot een goed einde heeft gebracht.

  6. Vermeend slachtofferschap cultiveren om aandacht te trekken lijkt bij sommige minderheden een vrij populaire vrijetijdsbesteding te wezen, minsten die perceptie wordt toch gecreeërd.

  7. “Ik ben blank en hetero” en schaam me er niet voor, al zou deze bewering uiteraard niet door het politiek-correcte censuur net der MSM geraken. Immers om het even wie uit om het even welk meerderheidsbevolkingssegment en pied de stalle geven is niet in lijn met het uit de Linkse duim gezogen principe der “positieve actie”(sic) dat blijkbaar primeert op de Constitutie art 10 (” alle Belgen gelijk voor de wet”) en art 11 (“verbod op discriminatie”)

  8. Spijtig dat Dalilla het nooit heeft over de zwaarste racistische tragedie sinds WOII, waar ze toch in geïnteresseerd zou moeten zijn. Die vond namelijk plaats in haar thuisland: de volkerenmoord tussen Tutsi’s en Hutu’s, met 800.000 afgemaakte Afrikanen als gevolg (Hutu’s, Tutsi’s, Wapiti’s, …).

  9. in Rwanda-Itturi hebben ze er nu een miljoen uitgemoord,.De VN vraagt hulp aan het Westen,maar waarom,ze hebben ons 60 jaar geleden buiten gegooid ,ze zijn al langer vrij dan dat ze gekoloniseerd zijn geweest,laat ze elkaar uitmoorden,ik heb er geen last mee,zover is het gekomen dat gewone burgers geen medeleven meer voelen met Afrikanen.

  10. Ik heb in mijn telefoongeheugen 5 nummers staan van suikerzieke, éénogige, kleurenblinde, potdove, schele, amechtige , emotioneel labiele, gebrekkelijke transgenders ten bewijze van mijn hoog gehalte aan woke karaat.
    Zo haal ik zeker “goede punten” bij haar evaluatie.

  11. “Maar het doel zou moeten zijn het gevoel te creëren dat er geen meer- of minderheden meer zijn. Want dat gevoel is bevrijdend”

    Hier lees je dus, zwart op wit, de onderliggende motivatie van het zogenaamd “antiracistisch activisme”
    De blanke meerderheid in de westerse wereld is een doorn in het oog van mensen als dalilla. Zo lang er een meerderheid aan blanke mensen rondloopt, impliceert dat, dat racisten als Mvr. Hermans zich tweede in rang voelen. Conclusie: De blanke meerderheid moet zich maar uitdunnen zodat mensen als dalilla zich evenwaardig kunnen voelen.

    Wie is hier dan de racist??!!??

  12. Feit: Ze heeft in heel haar leven nooit een relatie gehad met een man van Afrikaanse origine en vertoeft doorgaans in niet Afrikaanse sociale kringen. Hermans is een perfect voorbeeld van iemand wiens “activisme” Niets meer is dan een reactie tegen haar eigen laag zelfbeeld.

Plaats een reactie

Delen