Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Actrice Veerle Baetens: “#MeToo en het hele woke-gedoe is nu te zeer aan het doorslaan”

Anton Schelfaut

Volgens actrice Veerle Baetens (43) zijn de #MeToo-beweging en “het hele woke-gedoe” aan het doorslaan. “Zo gaat het altijd. Van rechts naar links om dan in het midden te eindigen”, hekelt ze in een interview met De Morgen.

Toch vindt Baetens de #MeToo-beweging een positief gegeven. “Dankzij #MeToo laat ik bepaalde zaken niet meer passeren. Een producent die paternalistisch zijn hand op je been legt en ‘meiske’ zegt, dat liet ik vroeger gebeuren, nu niet meer.”

Voorts is de filmwereld door #MeToo meer bezig met het gebrek aan multidimensionale vrouwenrollen, aldus Baetens. “Dat begint te verbeteren nu meer en meer vrouwen scripts schrijven. Nu mag een vrouw ook imperfect zijn. Vroeger kon ik me daar echt druk in maken. (…) Maar met heel dat Weinstein-gedoe ben ik niet bezig.”

“Ik ga niet beweren dat er in de Vlaamse en Franse filmwereld geen dingen gebeuren die niet zouden mogen gebeuren”, benadrukt Baetens. “Maar sommigen doen alsof iedere filmset een soort verkrachtingshol is. Dat is echt niet zo. Ik heb weleens een auditie in ondergoed moeten doen waarvan ik dacht: waarom is dit nu nodig? Dat soort dingen. Maar ik heb gelukkig nooit iets meegemaakt wat me gehavend heeft.”

“Toen ik eens drie dagen lesgaf, gingen we een scène spelen uit een film van Quentin Tarantino”, illustreert de actrice. “Zoals wel vaker bij hem, was het een seksistische scène. Die moest helemaal veranderd worden. Komaan, zeg! Films móéten bepaalde ‘vuile’ of ‘slechte’ personages laten zien. Als we dat gaan mijden, houdt niemand mensen nog een spiegel voor. Dan is de kans groot dat het probleem gaat gisten in de marge en erger wordt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

21 gedachten over “Actrice Veerle Baetens: “#MeToo en het hele woke-gedoe is nu te zeer aan het doorslaan””

  1. vrouwen ,die in een film wilden,zijn altijd anders benaderd geweest,hun sexe stond vooraan,.Dat er daaraan minder eerlijke bedoelingen bij kwamen kijken wist je ,je zou dit kunnen uitvlooien tot een koppel dat een café uitbaat en op voorhand weet dat zijn vrouw vreemd zal gaan ,ze staat in het middelpunt van de belangstelling,de mooie complimentjes en woorden zullen de doorslag geven,eenmaal in het bed is de jacht voorbij,Casanova was een schitterend voorbeeld,.Hoe zou mee-too dan gereageerd hebben op die welwillende verworpen vrouwen na de jacht.?

  2. Er blijkt dus toch nog wat gezond verstand te zijn en wat realiteitszin in het artiestenwereldje.
    Hoewel we de benadering van Veerle Baetens toch nog enigszins “voorzichtig” mag genoemd worden.

  3. Ik kan mij er helemaal in vinden. Zo is het met veel zaken, eerst gebeuren ze en wordt er geen aandacht aan gegeven, dan plots komen ze aan de oppervlakte met een exponentiële reactie die uiteindelijk het doel voorbij gaat gezien de aversie die opgewekt wordt wegens té! Ik heb dezelfde mening over het hele woke gedoe….
    Ik vind overigens Veerle Baetens een erg goede actrice!

  4. Niet vergeten dat Baetens zich in het verleden wel zéér negatief heeft uitgesproken over alles waar een Vlaams luchtje aan hangt, en zich nogal hardnekkig pro-België heeft gemanifesteerd.

  5. Een mooie vrouw die in de film al eens uit de kleren durft gaan kan moeilijk “woke” zijn. Misschien is ze wel verstandig maar ze heeft toch eens met een stuk in hare kraag en in een vlaag van Belgicisme de Vlaamsgezinden een veeg uit de pan gegeven. Denkelijk is FDW dus niet zo een grote fan van VB, allez wel van HET VB maar niet van VB hé. Kan natuurlijk zijn dat ge een stuk in uwe kraag moet hebben om Belgicist te zijn. Wat raar is want vroeger durfde ik ook al eens een stevige pint pakken maar ben nooit Belgicist geweest. Het kan dus ook een ziekte of een afwijking zijn die door de drank naar boven komt. Iets zoals jicht, dat kan je hebben zonder dat je het weet maar bepaalde zaken, vooral alcohol triggert de ontstekingen en dat is wel pijnlijk.

  6. Dit geen “waarheid als een koe” maar “waarheid als een complete veestapel !
    Alleen politiek-correct gehersenspoelden weigeren feiten objectief-correct te constateren en verliezen zich in mistige politiek-correcte blind vlekken tunnel visie.

Plaats een reactie

Delen