(Twitter & Shutterstock)

(Twitter & Shutterstock)

Uncategorized

Agentenklopper Karim K. hoeft niet naar de cel

Pieter Van Berkel

Karim K., de man die maandag vijf agenten in elkaar sloeg in Sint-Jans-Molenbeek, hoeft niet naar de gevangenis. Dat meldt het Brusselse parket. Hij is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en moet een enkelband dragen.

De man is in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid ten aanzien van politieambtenaren, ongewapende weerspannigheid, bedreigingen door gebaren of zinnebeelden met een aanslag op personen waarop een criminele straf is gesteld.

Karim K. verwondde maandag vijf agenten, waarvan drie ernstig, nadat een motoragent zijn voertuig controleerde in Sint-Jans-Molenbeek. De betrokkene had een verkeersovertreding begaan. Tijdens de controle bleek dat de boorddocumenten van het voertuig niet in orde waren. De agent zou daarop het voertuig in beslag hebben willen nemen.

Liefdesverdriet

De betrokkene lijdt naar eigen zeggen aan “liefdesverdriet”. Hij begon met een autokrik op zijn eigen voertuig te slaan. Daarop vroeg de agent bijstand, maar de situatie liep bij de aankomst van de versterking uit de hand.

Toen één van de agenten K. langs achter vastgreep om de man te boeien, zou K. zich omgedraaid hebben en de agent weggeduwd hebben, waarna ook ander agenten in de klappen deelden. Een anti-overvalbrigade die in versterking kwam, kon de man uiteindelijk vatten op de Gentsesteenweg.

“Het onderzoek naar de feiten loopt nu verder”, zegt het Brusselse parket. “Daarbij zullen onder meer de beelden van bewakingscamera’s uit de buurt geanalyseerd worden.”

Karim K. moet binnen de vijf dagen voor de Brusselse raadkamer verschijnen. Die moet zich uitspreken over de bevestiging van die voorlopige hechtenis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

22 gedachten over “Agentenklopper Karim K. hoeft niet naar de cel”

  1. “Toen één van de agenten K. langs achter vastgreep om de man te boeien, zou K. zich omgedraaid hebben en de agent weggeduwd hebben, waarna ook ander agenten in de klappen deelden.” Verzin je dat nu zelf? Welke klappen? Je spreekt van een duw?

    “Karim K. moet binnen de vijf dagen voor de Brusselse raadkamer verschijnen. Die moet zich uitspreken over de bevestiging van die voorlopige hechtenis.” Terwijl de titel “hoeft NIET naar de cel” ?
    Hoe kan er dan sprake zijn van “voorlopige hechtenis?

  2. Straf ! Een vijftal feestende jongeren op een privé balkon worden wel manu military opgesloten… maar krapuul dat op ONZE politie inslaat krijgt een enkelbandje. De onderzoeksrechter misschien óók een pak slaag beloofd?

  3. Natuurlijk niet, maar was hij bv vermoedelijk beticht van een artikel in ’tScheldt te schrijven of bv met een spandoek op het Mechelse plein te demonstreren, owee, want dan vliegt ge den bak in en wordt het hééél breed uitgesmeerd in de pers. Bende onozelaars hier ja.

  4. Wie kijkt nog daarvan op? Brussel en zeker Molenbeek wordt terecht de hellhole van de wereld genoemd. Politici durven enkel nog pamperen en benoemen enkel rechters die het lokale tuig nooit een strobreed in de weg gaan leggen. En dan zijn diezelfde politici verwonderd dat meer en meer mensen extreem stemmen. Of hoe een democratie en een maatschappij door enkele zelfs niet verkozen politici om zeep wordt geholpen. Nu kunnen ze dit weer als haatspeech catalogeren en me voor assisen slepen, ik zal er als hetero blanke (Vlaamse) autochtone man van middelbare leeftijd er niet zo gemakkelijk vanaf komen als het lieverdje Karim.

  5. Ik houd ook niet van DeCrooPorno en de manier waarmee hij de begroting valselijk opkrikt.
    Krijgt Mallexander nu ook een enkelband of enkel een band met het soort van Karim ?

  6. Wie kijkt daar nog van op , dat is vandaag de normaalste zaak , als je maar de juiste culturele achtergrond hebt dan kom je overal mee weg nu mogen ze nog iemand dood stampen of dood kloppen alles word hen vergeven , tv één maakte dit ook nog eens duidelijk hoe slecht wij deze mensen wel behandelen in de kinderen van de migratie , ongelooflijk en men somt het ene na het andere gewelddadig voorval op waarbij zij slachtoffer waren , dat daar tegenover honderden Vlaamse slachtoffers staan daar praat men niet over

  7. Om te vermijden dat allochtone geweldenaars onterecht “racist”(sic) zouden kunnen krijsen, plooit het PoCo-Systeem zich kennelijk gedwee onderdanig naar hun blijkbare grillen. Zouden autochtone geweldenaars ook op dergelijk PoCo-privilege kunnen aanspraak maken ? Daar zouden PoCo-Loge pionnen binnen het Repressieapparaat vermoedelijk wel een woke stokje voor kunnen steken…..

Plaats een reactie

Delen