Qatar als diplomatieke hoeksteen in Gaza

Gebombardeerd huis in Gaza. Photonews

Uncategorized

Annemans haalt uit naar De Tijd: “Analyse over Vlaamse politiek, zonder vermelding Vlaams Belang”

Simon Segers

Op Twitter heeft Europees parlementslid Gerolf Annemans (VB) uitgehaald naar De Tijd. Politieke redacteur Bart Haeck schreef in het artikel ‘Terug naar 2019’ over hoe de Belgische politiek stilaan terugkeert naar de situatie voor de coronacrisis. Hij maakte echter geen enkele verwijzing naar het Vlaams Belang in dit artikel.

Haeck besprak concreet het Vlaamse voorzittersdebat dat maandag plaatsvond in Bozar in Brussel. Alleen Peter Mertens, de voorzitter van PVDA, was niet aanwezig op het debat, alle andere Vlaamse partijen waren vertegenwoordigd. Volgens de journalist van De Tijd was de avond een “onwennige terugkeer naar een ver verleden”. Op het programma stonden de sociaal-economische hervormingen die nodig zijn om de Belgische welvaartsstaat te behouden.

Het artikel bespreekt verder de discussie over de pensioenplannen tussen Bart De Wever (N-VA), Conner Rousseau (Vooruit) en Frank Vandenbroucke (Vooruit). Ten slotte kwamen ook nog de werkgelegenheidsconferentie en Egbert Lachaert aan bod. Vlaams Belang werd echter niet vermeld.

Dit was ook Gerolf Annemans opgevallen. Hij reageerde op Twitter: “Een analyse over de Vlaamse politiek. We knippen de grootste politieke partij @tomvangrieken van de foto en we schrijven een stuk zonder het @vlbelang te vermelden. Zo maken wij kwaliteitskranten in Vlaanderen… @tijd, aldus de Vlaams Belang-politicus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

29 gedachten over “Annemans haalt uit naar De Tijd: “Analyse over Vlaamse politiek, zonder vermelding Vlaams Belang””

  1. “De Tijd” is verworden tot een PoCo propaganda blad dat lezerscommentaren censureert. Ik heb dan ook mijn abonnement opgezegd, want betalen om PoCo-propaganda te lezen is te gek voor woorden.

  2. De Tijd… ook niet meer wat het ooit was. Vroeger kortweg de FET genoemd, was een begrip.
    In vervlogen tijden kreeg je maar liefst een volledige katern met puur financieel-economische data, een lust voor elke cijferanalist.
    Heden kan je in de papieren versie van De Tijd zelfs de waarden van KBC-beleggingsfondsen niet meer aantreffen.
    Vergane glorie, een zalmroze ruïne.

  3. “Petit pays, petits esprits”. Hoe lullig is dat politiek gekrakeel toch. Een volk dat de absolute meerderheid heeft in zijn land laat zich ringeloren door zijn kleinzielige dorpsmentaliteit.

  4. Mij was opgevallen dat ook op onze TV-zenders in de pensioendiscussie tussen de voorzitters het Vl. Bel. vakkundig uit beeld werd gehouden. Nochtans heeft het Belang daar duidelijke standpunten over. De tijd dat de media nog correcte informatie gaven is al lang voorbij. Zij informeren niet, zij indoctrineren.

  5. ik kocht de FET ,maar toen er linkse strekkingen in deze krant opdoken ben ik maar gestopt met kopen.Ik dacht dat RikVC er iets zou kunnen aan veranderen maar helaas wordt hij ook ondergedompeld in het woke-vat,weliswaar tegen zijn wil maar sanderken is de baas in het medialandschap,so be it.

  6. Gerolf Annemans is een bekwaam en verstandig politicus, en iemand met gezond verstand zal dit niet ontkennen.
    Wat Gerolf zijn Tweet betreft kan ik enkel maar antwoorden met: daarom noemt het ook MSM. 😉

  7. Da’s altijd mijn vurige wens. Wanneer het Vlaams belang ooit aan de macht mocht komen meteen die schandalige subsidies aan mediagroepen te zien worden afgeschaft en worden teruggevorderd. En meteen de Vlaamse Rode Televisie zien ontbonden worden.

  8. Ook op TV werd het VL. Bel. vakkundig geweerd in het debat van de voorzitters over de pensioenen. Nochtans heeft het Belang ook een mening over de pensioenhervorming.
    Dat heet selectieve berichtgeving. Die zenders informeren niet, zij indoctrineren. Laat ze maar doen, want al loopt de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel.

  9. Reeds jaar en dag lees ik de tijd,de enige kwaliteitskrant die naam waardig.Vergis ik me als ik zeg dat sinds het vertrek van Koen Meulenaere

    -alias Kaaiman-zachtjes aan mijn lijfblad minder kwaiteitskrant wordt?Ik vrees het ergste voor de lezers van de Tijd als Rik Van Cauwelaert

    en Lars Bove er mee stoppen, dan krijgen we een derde versie van de Morgen(de tweede versie is de Stan…..)
    Daan

  10. maar geen probleem voor de media als ze minder abonnees hebben zal de Vlaamse regering met op kop de NVA wel voor meer subsidies zorgen met afspraken de grootse partij te muilkorven de hypocrieten.

  11. In de fake-democratie van de liberalen zijn alleen politiek-correcte meningen toegelaten. En vermits we in Vlaanderen besparen op de SZ rn pensioenen om de pers, politiek, religies en dubieuze VZW’s te financieren…kan het Vlaams regime kritiek missen als kiespijn.

  12. Zeer goed gezegd hopelijk gaan de ogen eens goed opengaan bij de van langs om meer onderdrukte bevolking er is geen tegenmacht meer tegenwoordig, en nog zijn er die de linkse kant kiezen, onbegrijpelijk.

  13. Gelukkig is Rik Van Cauwelaert er nog ! Ik vraag me soms af of Koen Meulenaere echt vrijwillig gestopt is, ik heb zo mijn twijfels. Ondertussen gaat De Tijd langzaam maar zeker de weg op van De Standaard ( verraders van de Vlaming) en De Morgen.

Plaats een reactie

Delen