Anuna De Wever haalt uit naar Gert Verhulst: "Oude witte hetero man die klimaatcrisis compleet minimaliseert"

Klimaatactiviste Anuna De Wever. Photo News

Cultuuroorlog

Anuna De Wever haalt uit naar Gert Verhulst: “Oude witte hetero man die klimaatcrisis compleet minimaliseert”

Anton Schelfaut

Klimaatactiviste Anuna De Wever heeft op Twitter uitgehaald naar Studio 100-baas Gert Verhulst. “Een oude witte hetero man die de klimaatcrisis compleet minimaliseert en een mening geeft over iets waar hij totaal géén kennis over heeft. What else is new?”, vraagt ze zich hardop af.

De Wever reageert daarmee op de uitspraken van Verhulst in een interview met De Morgen. “Anuna De Wever heeft Groen kaalgeplukt, bij de vorige verkiezingen”, zo liet de Studio 100-baas optekenen. “Haar klimaatmarsen waren overdreven, een vergiftigd geschenk voor die ­partij.”

“Onverdraagzaamheid verschijnt in vele gedaanten”, repliceert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). “Kunnen we stoppen met de mening van een persoon te herleiden tot leeftijd, huidskleur, geaardheid en geslacht? Is dat zo moeilijk?”

“De ‘ach het is weer een blanke hetero man’ reactie duikt trouwens meer en meer op”, vervolgt Mahdi. “Even fout als de ‘ach het is weer een zwarte / een homo / een vrouw’ en als je dat niet kunt inzien ben je wat mij betreft deel van het probleem.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

26 gedachten over “Anuna De Wever haalt uit naar Gert Verhulst: “Oude witte hetero man die klimaatcrisis compleet minimaliseert””

  1. Ik ben het soms niet helemaal eens met S. Mahdi maar hier heeft hij toch wel 100%
    gelijk. Het begint de bevolking de keel uit te hangen hun woke onzin, maar ja het is een groene hé dat zegt alles.

  2. anuna die totaal zelf geen kennis van zaken heeft, heeft gesproken. alle moslims terrroristen noemen is polariserend, maar blijkbaar iedereeen die een afwijkende mening heeft is een oude blanke man. van polarisatie gesproken

  3. Verklaring van een jong, gifGroen naïef holebi wicht die door gebrek aan degelijk onderwijs nooit beseft heeft dat de opwarming/afkoeling der aarde al miljoenen jaren een cyclisch terugkerend evenement is. Dat is het resultaat van spijbelen ter “klimaat mars” in plaats van zich intellectueel te verrijken met feiten kennis. Niet moeilijk te vatten dat de kwaliteit van ons Onderwijs verder en verder afglijdt…..

  4. Ik ben een oude, 70+blanke hetero man en daar ben ik terecht fier en ik ben tot hoge leeftijd economisch productief geweest tot het BNP. Wat heeft dat naïef wicht, nog Groen achter de oren, al gepresteerd, buiten wat lamzakkerij gepredikt door op school te brossen en liever in een stoet te gaan protesteren tegen de klimaat verandering, net of die zich daar wat van zou aantrekken.

  5. Kleuter Anuna die nog groen achter de oren is en nog niets bereikt heeft in het leven begint zich ook te roeren.Volgens mij gaat ze de gemakkelijkste weg kiezen en zit ze binnen een paar jaar in het parlement (voor Groen) haar broek te slijten zoals de meesten!

  6. Eigenlijk is het jammer dat we nog maar weinig horen van Anuna, van haar aanbidders bij de vrt en vtm, bij de gazetten, bij vele leerkrachten en schooldirecties, enz. En ze was toch zo goed bezig om Groen onder de kiesdrempel proberen te duwen. Intussen wel een bank vooruit voor Gert.

  7. Anuna, ik ben ook een ‘oude witte hetero’ van +60. Maar ik en zij ook hoor op 58j, genieten elke dag van het lebberen aan de natte poes van mijn vriendin, om haar wakker te maken en wanneer we gaan slapen. Waar zit het verschil dan? Ik lig langs haar rechterkant en jij misschien langs je lesbo op de linkerkant?

  8. dat onwetend schepsel, dat niet weet of het mannelijk of vrouwelijk is,zou beter haar muil houden. Haar gedrag zegt veel over haar opvoeding, zo fout als maar kan zijn. Schaam u als ouder!

  9. Dit is nu net het probleem van groen, woke en links. Ze stigmatiseren en sluiten iedereen uit die ook maar iets durft te zeggen over migranten, over holibi’s , over het klimaat…Op die manier sluiten ze meer dan 90% van de blanke Vlaamse mensen uit, terwijl ze inclusie en diversiteit als hun motto claimen. Hoe perfide, inconsequent kun je zijn en hoe laag moet je vallen om tegelijk het merendeel van je eigen bevolking uit te sluiten en alles wat een kleurtje heeft, ook al hebben ze uitgesproken crimineel gedrag, goed te praten. Anuna heeft haar diploma middelbaar gekregen, niet verdiend, en kreeg een toppostje bij de EU, waar je een heel lange politieke arm voor nodig hebt en tenminste een master. En buiten wat haat berichten, benieuwd of Q en Unia, nu zal ingrijpen, heeft ze verder nog niets gepresteerd.

  10. Vermits dat ze liever brost dan naar de les te gaan om die klimaatstoeten te lanceren, heeft ze de les gemist die duidelijk maakte dat afwisselende opwarming en afkoeling der aarde een cyclisch verschijnsel is dat al een eeuwigheid gaande is…..

  11. Als een Vlaams Belang lid ongeveer het omgekeerde gezegd had zoals: “Een jonge homoseksuele zwarte jongen” de gewone media gingen uit hun bol: Kranten bomvol, journaals om 13.00 en 19.00 van 3 kwartier lang over het onderwerp en UNIA had ondertussen al 7 rechtszaken aangespannen. Maar nu? Niks of zo goed als.

  12. Hoe is het mogelijk dat een juist de pamper ontgroeid ik-weet-niet-wat -ik -ben kleutertje zomaar alle mogelijke aandacht krijgt door zo’n polariserende praatjes te vertellen. Wordt er nier dan niet gediscrimineerd of wordt dit zomaar weer door de vingers gekeken omdat het toch maar een dom wicht is of zit hier veel meer achter? Doordenkertje ??

  13. dat ze mij maar niet tegen komt, want ik zal haar eens laten voelen voelen wat een gezonde man doet, dat kind moet eens de mond gesnoerd worden, zoals de politici dat ook bij ons doen… wat denkt dat groen jong wel niet.

Plaats een reactie

Delen